Over de faja

Over de faja

Waarom een faja?

Na een operatie (liposuctie, BBL, buikwandcorrectie) helpt een compressiepak (faja) om het lichaam mooi te vormen de huidlagen glad en plat aan elkaar te laten hechten en om spieren op hun plaats te houden. Het vermindert zwellingen en zorgt ervoor dat vocht zich niet kan ophopen. Het is belangrijk dat compressiekleding goed aansluit op het  lichaam en voor de juiste druk en ondersteuning zorgt.  

Er zijn veel verschillende soorten drukpakken voor elk deel van het lichaam, voor zowel mannen als vrouwen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende compressieniveaus (fase 1, fase 2, en fase 3).

Onderhoud van de faja

Was het compressiepak zo nodig iedere dag of om de dag om de bacteriën te doden. We raden aan om een waszak te gebruiken. De meeste fajas mogen in de wasmachine op een lage stand en dienen hangend te worden gedroogd.

  • Niet in de droger

    Was het compressiepak zo nodig iedere dag of om de dag om de bacteriën te doden. We raden aan om een waszak te gebruiken. De meeste fajas mogen in de wasmachine op een lage stand en dienen hangend te worden gedroogd.

  • Wasmiddel

    De faja kun je het best wassen met waspoeder of vloeibaar wasmiddel zonder wasverzachter. Ook die zorgt ervoor dat de elastische vezels afbreken.

Vanaf dag 1 tot dag 5 wordt het aanbevolen om met lage tot gemiddelde compressie te starten. Deze drukpakken zijn gemakkelijk in gebruik en gemaakt van een soepele stof om de huid te beschermen. Na een liposuctie / ingreep is de huid namelijk erg kwetsbaar. Het lichaam heeft in de eerste dagen ruimte nodig iets te zwellen. De stage 1 faja heeft een opening bij het kruis wat een toiletbezoek vergemakkelijkt.   

De Stage 2 faja is gemaakt van een stof die bekend staat als “powernet”.  Powernet is een gemengde stof die nylon en spandex bevat.  De meeste goede faja’s hebben een voering in het torso gebied die verkoelend werkt. Dit heeft een positieve invloed op de zwelling. Het draagt bij aan het comfort en het herstel (nylon kan stijf zijn en jeuken). Deze compressie is medium tot high en draagt ook bij aan het shapen van het lichaam.

De Faja stage 3 is voor dagelijks gebruik deze draagt bij om het figuur te corrigeren en onder kleding voor een mooier voorkomen . Deze Faja heeft de hoogste compressie en stalen baleinen .deze mag veilig worden gedragen minimaal 12 weken na de operatie

Vanaf wanneer mag de stage 2 worden gedragen?

Deze tabel is slechts een indicatie. Afhankelijk van je herstel, bepalen we wanneer de fase 2 faja wordt ingezet.

Afspraak maken?

Plan jouw Over de faja behandeling in!