fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
ZELFMASSAGE 4 REKOEFENINGEN DIE JE THUIS KUNT DOEN

Zelfmassage: 4 rekoefeningen die je thuis kunt doen

Of je nu in de bouw werkt, een professioneel sporter bent of de hele dag achter een computer zit. Iedereen die langdurig in dezelfde houding zit weet hoe vervelend dit kan zijn voor het lichaam. Het lichaam spant zich continue aan en dat brengt fysieke uitdagingen met zich mee. Om ervoor te zorgen dat je thuis ook kunt ontspannen lees je in dit artikel alles over een zelfmassage. Wij delen 4 handige rekoefeningen die je thuis kunt doen zodat jij je snel weer fijn en fit voelt en verder kunt met je dagelijkse bezigheden. 

Heb je ervaring met strekoefeningen dan kun je deze oefeningen gebruiken om te combineren met de rekoefeningen die je normaal uitvoert. Afhankelijk van de flexibiliteit van jouw lichaam zal je meer of minder moeite hebben met bepaalde strekoefeningen. Het belangrijkste om te onthouden tijdens het doen van strekoefeningen, is dat je je grenzen niet overschrijf en goed luistert naar wat jouw lichaam aan kan. 

 

Zelfmassage: ontspan je spieren

Als je rug, nek en schouders vervelend aanvoelen dan hebben we het vaak over knopen in de spieren. In werkelijkheid zijn dit geen knopen, maar voel je spierweefsel dat niet meer kan ontspannen. De pijn begint bij veel mensen bij de monnikskapspier. Deze spier begint aan het randje van je schedel en loopt langs de nek door naar het midden van je rug. 

In tijden waarin het niet mogelijk is om langs een massagesalon te gaan stapelen nek-, schouder-, en rugklachten zich vaak op. Daarom is het nu nog belangrijker om goed op je houding te letten en je hoofd regelmatig leeg te maken om een te hoog stressniveau te voorkomen. Neem voor het beste resultaat elk uur een power pauze waarin je het lichaam strekt en je je ogen even rust geeft door weg te kijken van een beeldscherm. Lees snel verder om de favoriete rekoefeningen van de Bodyshapeclinic te ontdekken. 

zelfmassage

Luister naar je lichaam

Het klinkt zo makkelijk maar voor veel mensen is het toch lastig om in te schatten wat het lichaam precies nodig heeft. Bij strekoefeningen is het belangrijk dat je niet te ver strekt. Als een strekoefening ongemakkelijk voelt of zelfs pijn doet dan ben je aan het overstrekken. Zorg ervoor dat je goed naar je lichaam luistert om ervoor te zorgen dat je geen blessures oploopt. 

Zorg voor een goede voorbereiding door eerst even de tijd te nemen om te ontspannen. Ga rechtop op een stoel zitten en zorg ervoor dat je je rug goed recht houd. Zorg er bij voorkeur voor dat je in een ruimte bent waar je niet gestoord word zodat je zonder afleidingen de rek en strek oefeningen kunt uitvoeren.  

Nek strekken

nek strekken

Begin met het strekken en rekken van de nek. Breng je linkeroor naar je linkerschouder en gebruik je linkerhand om je hoofd iets verder te strekken. Houd de rechterarm gestrekt naast het lichaam. Herhaal de oefening aan de linkerkant en wissel zo vaak af als nodig is. Je zult merken dat de spanning al snel afneemt.  

Strek de armen

Strek vervolgens de armen door de vingers in elkaar te vouwen en de armen voor je uit te strekken. Probeer de ellenbogen zo strak mogelijk te houden en zorg ervoor dat de handpalmen naar je toe wijzen. Je zult voelen dat je flink wat spieren wakker maakt met deze strekoefening. 

 

Schouders strekken

armen strekken
schouders strekken

Je kunt je schouders op een veilige manier strekken door de schouders naar elkaar toe te trekken. Trek de schouders naar achteren terwijl je je armen langs je lichaam laat rusten. Houdt deze positie een aantal seconden vast en herhaal zo vaak als nodig. 

Zelfmassage schouders en nek

Als strekken niet voldoende werkt dan kan het ook lekker zijn om jezelf een nek en schoudermassage te geven. Leg je handpalm op de schouder die je wilt masseren en gebruik de vingertoppen om in de nek te knijpen en draaiende bewegingen te maken. Laat de arm die gemasseerd wordt strak langs het lichaam hangen om beter bij de spier te kunnen. Dit zorgt er ook voor dat de oefening effectiever is en de spieren in je nek en schouders nog sneller ontspannen. 

 

Boek je liever een massage bij een professionele massagesalon? Bij de Bodyshapeclinic zijn wij gespecialiseerd in het geven van ontspannende massages. Met behulp van speciale massagetechnieken worden specifieke klachten effectief aangepakt zodat jij snel weer kunt genieten van een ontspannen lichaam en een leuk leven.  Neem nu contact met ons op en boek een welverdiende massage! 

Misschien vindt u dit ook interessant   Massages tegen depressie, angst en somberheid

Post a Comment