fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Water drinken na een massage: waarom is dit zo belangrijk?

Water drinken na een massage: waarom is dit zo belangrijk?

Als je wel eens een professionele massage hebt gekregen dan is de kans groot dat de masseur of massagetherapeut je heeft aangeraden om voldoende te drinken na de massage. Waarom is water drinken na een massage eigenlijk belangrijk en klopt het advies wel? Alhoewel er wetenschappers zijn die zeggen dat het geen verschil maakt of je wel of geen water drinkt na een massage, blijkt het drinken van water na een massage toch effect te hebben. In dit artikel vertellen wij je waarom wij denken dat het wel belangrijk is om voldoende water te drinken na een massage. 

 

Water drinken heeft veel voordelen

Naast het feit dat water een goede invloed heeft op de elastische eigenschappen van je huid, zorgt water er ook voor dat je bloed kan stromen. Ondanks het feit dat iedereen weet dat de norm is om minimaal 2 liter water per dag te drinken, drinken de meeste mensen op een dagelijkse basis te weinig. Te weinig water drinken kan grote gevolgen hebben. Heb je bijvoorbeeld regelmatig last van hoofdpijn dan is de kans groot dat je te weinig water drinkt. Te weinig water drinken kan er ook voor zorgen dat je nieren giftige stoffen niet uit je lichaam kunnen filteren. Op de lange termijn kan dit voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Alle reden om dus voldoende water te drinken. Ook als je niet regelmatig in de massagesalon te vinden bent. 

 

water drinken na een massage

Een massage werkt dehydraterend 

Hou je wel van een regelmatige massage, dan heb je vast en zeker gemerkt dat je na een massage vaak erg nodig moet plassen. Dit komt omdat een massage dehydraterend werkt. Bovendien worden er gifstoffen losgemaakt door de massage en die moeten je lichaam ook weer kunnen verlaten. 

Na een massage is het extra belangrijk om een extra glas water te drinken, zodat het afgevoerde vocht weer aangevuld kan worden. Water drinken na een massage zorgt er ook voor dat je minder last hebt van hoofdpijn of spierpijn na de massage. 

 

Water zet je nieren aan het werk 

Dat giftige stoffen door te zweten het lichaam kunnen verlaten, is te betwisten. Wat wij wel zeker weten is dat je nieren gifstoffen die tijdens de massage vrijkomen, kunnen filteren. Vervolgens plas je ze weer uit en heb je weinig last van de stoffen die tijdens de massage van spieren, bindweefsel en de huid vrijkomen. Drink je echter geen water na een massage, dan is de kans aanwezig dat je nieren niet voldoende vocht tot hun beschikking hebben om de gifstoffen uit het lichaam te kunnen verwijderen. Voldoende water drinken dus! 

 

Boek een professionele massage 

Ben jij toe aan ontspanning of heb je net een zwangerschap of liposuctie behandeling achter de rug? Bij de BodyshapeClinic staan wij graag klaar om je te helpen met het verlichten van jouw klachten. Bekijk snel al onze behandelingen en kom erachter welke behandeling het beste bij jou past. Heb je nog vragen? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie over de verschillende behandelingen die wij aanbieden, of boek jouw massage meteen. 

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Wat Is Bindweefselmassage?

Post a Comment