fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Wat is een kruidenstempel massage

Wat is een kruidenstempel massage?

Je kent de Hot Stone massage waarschijnlijk wel, maar heb je ook al van de stempel massage gehoord? Met een stempel massage is het gegarandeerd genieten, en je kunt het gewoon thuis uitvoeren! Maar wat is een kruidenstempel massage? En hoe gebruik je ze veilig en op de juiste manier? In dit artikel vertellen wij je er alles over!

Wat is een kruidenstempel massage?

Bij een kruidenstempel massage maak je gebruik van katoenen buideltjes die gevuld zijn met verschillende kruiden. De kruiden kun je samenstellen aan de hand van klassieke Oosterse recepten of aan de hand van je favoriete geuren. Om de bundeltjes lekker te laten ruiken kun je de zakjes met etherische olie besprenkelen. Heb je last van gespannen spieren? Dan kun je de bundeltjes opwarmen! Zo creëer je het effect van een pittenkussen, maar net even anders. Door de kleine bundeltjes te gebruiken als massagetools, kun je de spieren diep ontspannen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en kun je gemakkelijker ontspannen. De geur en warmte zorgen er bovendien voor dat je volledig kunt ontspannen. 

Zo zijn kruidenstempel massages ontstaan

Oorspronkelijk komen kruidenstempel massages uit Azië. Daar gebruiken ze kruidenstempels al eeuwenlang. Tegenwoordig zijn kruidenstempel massages ook steeds populairder in Europa. De massages worden steeds vaker in massagepraktijken en spa’s aangeboden, maar je kunt ze ook gewoon thuis uitvoeren!  

De kruidenstempelmassage komt oorspronkelijk uit Azië. Hier worden al eeuwenlang kruidenstempels gebruikt bij de traditionele geneeskunde en ayurvedische behandelingen. De kruidenstempelmassage wordt ook steeds bekender in de westerse wereld en wordt in steeds meer massagepraktijken en spa’s aangeboden. Een goede toevoeging dus voor jouw massagepraktijk!

kruidenstempel massage

LVerschillende soorten kruidenstempels

Er zijn verschillende soorten kruidenstempels en elke soort heeft zijn eigen effect. Let er allereerst op dat de kruidenstempels 100% natuurlijk zijn als je ze compleet koopt. Gebruik alleen verse en kwalitatieve kruiden als je zelf kruidenstempels gaat maken. Het zakje moet van 100% katoen zijn. Zo weet je zeker dat er geen synthetische stof is gebruikt. Kies afhankelijk van welk gebied je wilt masseren, het juiste gewicht. Meestal kiezen masseurs voor 200 of 150 gram voor het masseren van ledematen. Voor het gezicht en kleine oppervlakten bestaan er kruidenstempels van zo’n 70 gram. 

 

Een recept van moeder natuur

De kruiden in de kruidenstempel moeten ook 100% natuurlijk zijn. Zo kun je kwalitatieve stempels online kopen, maar je kunt ook kruidenzakjes bestellen om de stempels zelf te maken. Voeg etherische oliën toe aan het zakje voor een extra ontspannend effect. Je kunt ook oliën kiezen die je juist oppeppen. Ga bijvoorbeeld voor een lavendelgeur als je wilt ontspannen. Wil je je emoties in balans brengen of meer energie krijgen? Dan kun je voor een sinaasappel geur kiezen. Je kunt kruidenstempels op verschillende manieren verwarmen. Leg ze voor snel gebruik even in de magnetron en test de temperatuur met je pols. Zo bescherm je jezelf tegen brandwonden. 

 

Zelf kruidenstempels maken

Om zelf kruidenstempels te maken heb je kennis van kruiden nodig. Het is namelijk mogelijk dat de kruiden die je op de gok kiest, elkaar juist tegenwerken. Dit zorgt ervoor dat er een onaangename ervaring ontstaat, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Heb je geen verstand van kruiden of geen tijd of zin om je erin te verdiepen? Dan bestaan er kruidenzakjes die speciaal worden samengesteld om kruiden stempels te maken. Zo kun je jezelf  vanuit het comfort van je eigen huis een kruiden stempel massage geven! 

Laat jij je liever masseren door een expert? Bekijk dan snel onze behandelingen of neem contact met ons op voor meer informatie over onze behandelingen. Onze masseurs staan je graag te woord! 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Naar het hart toe masseren: waarom is dit belangrijk?

Post a Comment