fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Wat is cellulitis en wat kun je doen om het te voorkomen

Wat is cellulitis en wat kun je doen om het te voorkomen?

Wat is cellulitis? Cellulitis is een probleem waar voornamelijk vrouwen last van hebben en wordt veroorzaakt door bacteriën in de vetcellen onder de huid. Het is lastig te bepalen wat de precieze oorzaak is van cellulitis, maar men gelooft dat genetica, hormonen, voeding en levensstijl allemaal factoren zijn die bijdragen aan de ontwikkeling van cellulitis. Cellulitis is een aandoening die veel mensen treft en het kan enorm frustrerend zijn om ermee om te gaan. Gelukkig zijn er manieren om cellulitis te voorkomen of de ernst ervan te verminderen.

de beste behandelingen tegen cellulitis

Wat is cellulitis?

Cellulitis is in een notendop een soort vet dat zich ophoopt in de huid. Hierdoor wordt de huid klonterig of verschijnen er kuiltjes. Cellulitis wordt voornamelijk veroorzaakt door de opeenhoping van gifstoffen in het lichaam. Het kan mensen van elke leeftijd treffen, maar het komt het meest voor bij vrouwen ouder dan 50 jaar. Ook mannen kunnen dus last krijgen van deze aandoening. Het kan ontstaan door allerlei factoren, van genetica tot gewichtstoename of een onderliggende aandoening. Gelukkig zijn er verschillende manieren om cellulitis te verminderen. Helemaal voorkomen is niet altijd mogelijk, omdat zowel je hormonen als je genen de kans op cellulite kunnen vergroten. Is dit bij jou het geval, dan is het mogelijk dat je op een bepaald moment in je leven last krijgt van een sinaasappel huidje.

Wat kun je doen om cellulite te verminderen?

Cellulitis is een aandoening die ongeveer 80% van de vrouwen en ongeveer 10% van de mannen treft. Het wordt veroorzaakt doordat de vetcellen in het lichaam zich, voornamelijk rond het onderste deel van je lichaam verzamelen, waardoor kuiltjes en bultjes ontstaan. Hoe cellulitis wordt ervaren is enorm verschillend. Sommige mensen ervaren het al in hun tienerjaren, terwijl anderen het pas merken als ze in de twintig of dertig zijn. Het komt bovendien vaker voor bij bepaalde etniciteiten dan bij andere. Over het algemeen hebben mensen met een donkere huidskleur minder vaak last van cellulitis.

Je kunt cellulite op verschillende manieren verminderen, maar de meeste experts zijn het erover eens dat voeding, levensstijlkeuzes en genetica de belangrijkste factoren zijn voor het al dan niet ontwikkelen van cellulitis. Het is dus niet zo dat een sinaasappelhuid direct om een medische ingreep vraagt. Slaap je goed en zorg je goed voor je lichaam, dan heeft dit een positief effect op cellulitis. Om ontspanning en verbetering van de huidstructuur te stimuleren op een natuurlijke manier, adviseren wij een anti-cellulitis massage.

Hoe voorkom ik cellulitis?

Een veel voorkomende mythe over cellulite is dat het in zijn geheel kan worden voorkomen door voldoende te bewegen, gezonder te eten en voldoende te drinken. Hoewel dit tot op zekere hoogte kan helpen, zijn er geen specifieke voedingsmiddelen of oefeningen die deze aandoening kunnen voorkomen. Wat wel helpt is een anti-cellulite massage. Tijdens deze massages worden probleemgebieden effectief aangepakt, zodat je sinaasappelhuid al snel soepeler en steviger aanvoelt.

Benieuwd naar onze anti cellulitis massage en of deze massage ook effectief is voor jou? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies!

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Dit voel je na een bindweefselmassage

Post a Comment