fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Voorkom een slappe huid na liposuctie

Voorkom een slappe huid na liposuctie

Voorkom een slappe huid na liposuctie. Liposuctie is een populaire optie voor plastische chirurgie om af te vallen. Liposuctie omvat het verwijderen van vetzakken uit lastige gebieden zoals de buikstreek, heupen, bovenarmen en dijen. Een veelgehoorde klacht van patiënten die na liposuctie vet verliezen, is dat er extra, losse huid is, die meestal op de buik, dijen en armen zit. Een losse huid kan ervoor zorgen dat je je onzeker voelt over jouw uiterlijk en kan huidproblemen zoals huiduitslag en irritatie veroorzaken. Bovendien kunnen de extra losse, gevouwen huidlagen zweet en vuil ophopen en zweren veroorzaken.

Bij Bodyshapeclinic kan je een Afterlipo massage inboeken. Zo weet je zeker dat je mooi resultaat hebt.

Hoe voorkom ik een slappe huid na liposuctie?

Gelukkig zijn er een paar methoden die je kunt toepassen om de losse huid na liposuctie te voorkomen. Om te beginnen kun je natuurlijk bij Bodyshape Clinic terecht voor onze massage’s. Een deskundige massage kliniek in hartje Amsterdam waar vrouwen én mannen voor en na hun operatieve ingreep (liposuctie, buikwandcorrectie of een bbl) terecht kunnen voor betrouwbaar advies, aftercare behandelingen en -producten.

Een aantal anderen opties lees je hieronder.

Laat slechts een kleine hoeveelheid vet verwijderen

Stel je een ballon voor. Als de ballon vol lucht zit, is de buitenkant glad. Als je maar een klein beetje lucht verwijdert, wordt de buitenkant iets minder glad, maar niet overdreven doorhangend of los. Maar als je de ballon vollediger zou laten leeglopen, zou je eindigen met een slappe schaal.

Hetzelfde geldt voor het verwijderen van vet. Als je slechts een kleine hoeveelheid vet verwijdert, hoeft de huid niet zo ver te gaan als deze weer begint te stuiteren. Als je meer vet verwijdert, zal de huid er waarschijnlijk veel losser uitzien en meer moeite hebben om te herstellen.

Het verwijderen van slechts een kleine hoeveelheid vet tijdens liposuctie is natuurlijk niet altijd de juiste optie. Als je meer dramatische resultaten wilt voor vetvermindering en je je zorgen maakt over de laksheid van de huid, heb je nog een paar opties.

Draag compressiekleding

Na de liposuctie zal jouw chirurg je waarschijnlijk aanraden om een ​​compressiekledingstuk rond het behandelde gebied te dragen. Compressiekleding ziet er misschien niet geweldig uit, maar ze spelen een belangrijke rol. Ze helpen voornamelijk de zwelling in het gebied te verminderen en ze helpen de uiteindelijke contour en vorm van het behandelde gebied te verbeteren. Door jouw compressiekleding te dragen zoals aanbevolen, kun je een slappe huid na liposuctie voorkomen.

Overweeg niet-chirurgische huidverstrakking

In sommige gevallen is compressie alleen niet voldoende om doorzakken te voorkomen. Als je na liposuctie een lichte losheid of verslapping hebt, is niet-chirurgische huidverstrakking met behulp van echografie misschien de beste optie voor jou. Behandelingen zoals Ultherapy gebruiken de energie die wordt geproduceerd door echografie om de productie van collageen onder de huid te verhogen. Als resultaat wordt de huid in de loop van enkele maanden steviger en gladder.

Houd er rekening mee dat niet-chirurgische huidverstrakking alleen effectief is bij lichte verslapping en laksheid. Als je merkt dat je na liposuctie ernstig verslapt, heb je wellicht iets meer invasieve middelen nodig.

Plan een liftoperatie

Bepaalde operaties, zoals een buikwandcorrectie of lichaamslift, zijn speciaal ontworpen om een ​​losse en slappe huid te behandelen. Deze procedures worden vaak aanbevolen aan patiënten die een dramatisch gewichtsverlies hebben gehad of die na de zwangerschap grote veranderingen in hun lichaam hebben ondergaan, en zijn gericht op het gladmaken van een gebied door extra huid te verwijderen en door bepaalde onderliggende spieren aan te spannen.

Als jij en jouw chirurg vermoeden dat een losse, slappe huid een probleem zal zijn na liposuctie, kun je het beste samen een lipo en een liftoperatie plannen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar maakt de procedure ook wat budgetvriendelijker.

Verbeter de elasticiteit van jouw huid

Als je je zorgen maakt over een losse, slappe huid na liposuctie, moet je proberen de gezondheid en elasticiteit van jouw huid te verbeteren voordat je de operatie ondergaat. Hoewel de huid van nature losser wordt naarmate de productie van collageen en elastine afneemt, zijn er dingen die je kunt doen om de huid gemakkelijker terug te laten ‘klikken’.

Drink veel water

Drink regelmatig veel water. Een gehydrateerde huid is meestal elastischer en veert gemakkelijker terug dan een uitgedroogde huid. Drink elke dag 11 tot 12 glazen water om de losse huid na liposuctie te verminderen en de losse huid strakker en hydrateren. Het drinken van water helpt ook om de lever goed te laten functioneren terwijl je huid gehydrateerd en strak blijft.

Sporten

Sporten kan ook helpen. Het opbouwen van spieren en kracht kan helpen om de afnemende productie van collageen en elastine in jouw lichaam op gang te brengen, zodat jouw huid steviger en soepeler wordt. Doe krachttrainingsoefeningen zoals weerstandstraining, krachttraining en isometrische training, gedurende een uur per dag om de losse huid strakker te maken. Door dit soort oefeningen uit te voeren, wordt de losse huidruimte opgevuld met magere spieren en worden de weefsels die jouw huid ondersteunen strakker. Raadpleeg jouw arts voordat je aan een trainingsprogramma begint.

Dieet

Jouw dieet kan ook een rol spelen als het gaat om hoe goed jouw huid “terugkaatst” na liposuctie. Als je jouw dieet al hebt veranderd om je te helpen af ​​te vallen vóór de liposuctie, ga dan door met het goede werk na de operatie. Een dieet vol vezels, magere eiwitten en veel vitamines en mineralen helpt je huid langer soepel en gezond te houden.

Ga voor een intensieve, pulserende huidverstrakking

Deze niet-chirurgische cosmetische procedure omvat het bombarderen van losse huid met radiofrequente golven. De golven dringen diep door in je huid en spannen deze van binnenuit aan. Het is zeer effectief bij het aanspannen van losse huid op de billen, dijen en armen. Raadpleeg een plastisch chirurg of dermatoloog voor meer informatie over deze procedure.

Conclusie

Onthoud dat ieders huid anders is. Alleen omdat een vriend na liposuctie problemen had met een slappe huid, wil dat nog niet zeggen dat jij dat ook zult hebben. De huid heeft tijd nodig om te herstellen van liposuctie. Zorg ervoor dat je ten minste zes maanden de tijd neemt voor volledige genezing voordat je verdere chirurgische opties nastreeft.

Op zoek naar een andere oplossing?

Bodyshape Clinic is een deskundige massage kliniek in hartje Amsterdam waar vrouwen én mannen voor en na hun operatieve ingreep (liposuctie, buikwandcorrectie of een bbl) terecht kunnen voor betrouwbaar advies, aftercare behandelingen en -producten. Daarnaast bieden wij ook een breed scala aan bodysculpting massages waaronder bindweefselmassage, anti-cellulite massage en after pregnancy massage.

Misschien vindt u dit ook interessant   Liposuctie bij mannen: buikvet verwijderen

Post a Comment