fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
De voordelen van een handmassage

De voordelen van een handmassage

Een handmassage is effectiever dan je denkt en omdat je je handen snel en eenvoudig zelf kunt masseren is dit de perfecte techniek om thuis op de bank uit te proberen. Heb je bijvoorbeeld last van hoofdpijn, spanning in je nek of last van vermoeide benen? Met een handmassage pak je meer aan dan alleen de doorbloeding in je handen, en dat komt door de drukpunten die je in je handen kunt stimuleren. In dit artikel leggen wij je uit hoe een handmassage kan helpen bij het verminderen van ongemakken vanuit het comfort van je eigen woning.

 

De voordelen van een handmassage voor je handen

Je gebruikt je handen op elk moment van de dag en daarom zijn de meesten van ons zich onbewust van wat onze handen allemaal voor ons doen. Je wilt je handen zo lang mogelijk zonder problemen gebruiken en daarom moet je goed voor ze zorgen. Een handmassage zorgt er allereerst voor dat de doorbloeding in je handen word gestimuleerd. Hierdoor voelen ze lekker zacht aan en blijven ze er langer jong uitzien. Een handmassage zorgt er ook voor dat de spieren in je handen soepel blijven, waardoor ze goed hun werk kunnen blijven doen.  De voordelen van een handmassage gaan echter verder dan alleen je handen. Wist je bijvoorbeeld dat er heel veel drukpunten in je handen zitten die je kunt stimuleren om ongemakken in je lichaam te verlichten? 

voordelen van een handmassage

Drukpunten in je handen

 Je handen zitten vol met verschillende drukpunten die je kunt stimuleren om ongemakken te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, een gespannen nek of een onrustig gevoel. Deze drukpunten worden ook wel reflex zones genoemd en staan in verbinding met organen en lichaamsdelen. Heb je bijvoorbeeld last van spanningshoofdpijn? Druk dan op het punt tussen je duim en wijsvinger aan de bovenkant van je linkerhand. Na 30 seconden drukken voelen de meeste mensen al verlichting. Afhankelijk van war je last van hebt kun je waarschijnlijk een reflex zone vinden die helpt bij het verlichten van lichamelijke klachten. 

Als je op zoek bent naar een snelle manier om stress te verlichten dan is een handmassage ook geschikt. Door aanraking op de huid komt er namelijk endorfine vrij. Endorfine zorgt ervoor dat je je minder gespannen voelt, je langer gezond blijft en je je algeheel beter voelt. Dit komt omdat endorfine de lymfeklieren bevorderd. Hierdoor kunnen giftige stoffen het lichaam sneller en gemakkelijker verlaten. Een handmassage is hierdoor goed geschikt om lichamelijke ongemakken te verminderen vanuit het comfort van je eigen woning. Neem per dag een paar minuten de tijd om je handen te masseren en je zult merken dat je al snel lekkerder in je vel zit. Tot slot helpt een handmassage ook goed om te kalmeren voor het slapen gaan. 

Liever genieten van een massage in een massagesalon?

Ben jij toe aan een lekkere massage die door een ander gegeven word? Boek nu een massage naar keuze bij de BodyshapeClinic of lees verder in ons blog om meer te lezen over de verschillende massages die wij aanbieden. Je kunt bij ons terecht voor verschillende behandelingen. Neem nu contact met ons op om erachter te komen welke massage het beste voor jou werkt. 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Beter slapen met deze tips van Bodyshape Clinic

Post a Comment