fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us

Voorbereiding op jouw Liposuctie, BBL of Mommy Makeover

YES…JE HEBT EINDELIJK JE LIPO SURGERY DATUM MAAR WAT NU?

De zoektocht naar de juiste arts is vaak een hele klus. Zodra je een arts hebt gevonden waarbij je een goed gevoel hebt en die jouw droom lichaam kan realiseren, is de keus dan eindelijk gemaakt en begint er een nieuw hoofdstuk.

 

VOORBEREIDING OP JE LIPOSUCTIE: REGELS PER LAND & LICHAMELIJKE GEZONDHEID

Ieder land, iedere kliniek en iedere arts heeft zo zijn of haar eigen regels. Wat bijvoorbeeld in een kliniek in Turkije de normaalste zaak van de wereld is kan in de Dominicaanse Republiek of Colombia weer anders zijn, maar in grote lijnen komt het aardig overeen. Vraag altijd aan de arts wat wel of juist niet word aangeraden.

Vóórdat je aan je reis begint is het heel belangrijk dat je lichaam in top conditie verkeerd om zo de kans op mogelijke complicaties te beperken.

Wij van Bodyshape Clinic hebben dat voor je op een rijtje gezet zodat je met de juiste informatie aan je Lipo surgery trip kan beginnen.

  • Stop (slechte) gewoontes: vermijdt roken & Alcohol
  • Vitamines & Gezonde voeding
  • Mindset
STOPPEN MET ROKEN & ALCOHOL

Op vrijdag avond een wijntje met een sigaret kan zo lekker zijn en juist nu met alle spanning van de geplande surgery .

Desondanks is het belangrijk om 8 weken voor je surgery te stoppen met roken en 3 weken van te voren met het drinken van alcohol (niet alle artsen hanteren dezelfde termijnen).

Waarom is dat belangrijk?
Alcohol verdunt namelijk het bloed en kan daardoor voor complicaties zorgen, zoals bloedingen of een slechtere wondgenezing. Door een paar drankjes kan tijdens je Lipo operatie dus behoorlijk wat mis gaan.

Tabaksrook bevat nicotine en koolstofmonoxide.Deze stoffen zijn slecht voor je afweer, de stolling van je bloed, de vaatweerstand, en het zuurstofaanbod. Ook daardoor geneest een wond minder goed.

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 50% van de patiënten die roken krijgt te maken met complicaties tijdens of na de operatie.

TIP: Mocht je nou echt niet kunnen stoppen met roken en of drinken wees dan altijd eerlijk tegen de arts, deze kan dan de nodige maatregelen treffen.

VITAMINES & GEZONDE VOEDING

Met een operatie voor de boeg heb je hoogstwaarschijnlijk wat anders aan je hoofd dan het bijhouden van de hoeveelheid fruit en groente die je die dag hebt gegeten. Veel mensen beseffen echter niet hoe belangrijk het is om voor een belangrijke operatie extra gezond te eten en de nodige vitamines te slikken .Het kan niet alleen de risico’s die de operatie mogelijk met zich meebrengt verkleinen, maar helpt je ook sneller herstellen na de operatie.

Misschien vindt u dit ook interessant   Liposuctie behandelingen - Welke zijn er?

Alles even op een rijtje

– Begin 6 weken voor de operatie met het slikken van de hieronder genoemde vitamines
-Stop 4 weken van te voren met je anticonceptie .
-stop 2 weken voor de operatie met het gebruik van de vitamines
-Gebruik 2 weken voor de operatie geen medicatie die aspirine bevat of vitamine E . Deze kunnen bloedingen en bloeduitstortingen veroorzaken

Drink per dag 2 smoothies
s’ochtends een fruit smoothie & s’avonds een groente smoothie. Op www.afterlipomasage.nl/voedingstips kan je alle recepten vinden.

DE VITAMINES BIJ VOORBEREIDING OP LIPO SURGERY

Floradix / ijzer tabletten
Het vloeibare ijzer drankje of de ijzer tabletten zijn van groot belang voor het aanmaken van rode bloedcellen in het lichaam. Een goede bloedtoevoer na een operatie is van belang, omdat je tijdens de operatie een goede hoeveelheid bloed hebt verloren. Ook helpt het het gehalte aan hemoglobine in je bloed op peil te houden. Dit is een stofje dat ervoor zorgt dat zuurstof in het bloed effectief naar cellen getransporteerd kan worden voor herstel.

Vitamine C 1000
Vitamine C is zonder twijfel de meest welbekende superheld onder de vitaminen en mineralen. Het vormt een grondstof voor het eiwit collageen wat benodigd is om wondjes aan het lichaam te herstellen. De periode van herstel kan drastisch worden verminderd als er voldoende vitamine C in het lichaam wordt opgenomen. In combinatie met omega-3 vetzuren is de werking van de vitamine C nog effectiever en kan het naast herstel ook de stress en ontstekingen als gevolg van een operatie voorkomen of verhelpen.

Vitamine D
We kennen vitamine D allemaal als het stofje dat in combinatie met calcium de botten sterk houdt en beschadigd botweefsel vervangt. Het draagt hiernaast ook bij aan een sneller herstel.

Foliumzuur
Foliumzuur is niet alleen nodig voor de zwangere dames .We hebben deze ook nodig voor de goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Bij een tekort aan foliumzuur kan bloedarmoede ontstaan en dit kan je natuurlijk niet gebruiken tijdens je surgery .

Misschien vindt u dit ook interessant   Voorkom een slappe huid na liposuctie

Arnica druppels of tabletten
Bijna iedereen kent het middel Arnica. Het middel wordt toegepast bij bloeduitstortingen ten gevolge van vallen, zwikken en stoten. Sinds kort wordt door plastisch chirurgen regelmatig het advies gegeven Arnica in te nemen voor en na een cosmetische operatie zoals bv. Liposuctie en bbl om zo de bloeduitstortingen te verminderen .

MINDSET

Last but not least je mindset . Deze operatie is waarschijnlijk het meest enge wat je ooit in je leven gaat doen . Daarbij komen veel uiteenlopende gedachtes bij je op . Deze zomaar even uitzetten lukt dan ook vaak niet gelijk . Voor je surgery en je herstel is het belangrijk dat je er zo positief mogelijk in gaat .

Maar hoe doe je dat, positief denken? Met de 3 volgende praktische tips kun je jezelf leren om negatieve gedachten de baas te zijn.

TIPS OM POSITIEF TE DENKEN

1. Wees je bewust van je keuze
Dit eerste punt is essentieel: realiseer je dat je altijd kunt kiezen of je positief of negatief naar een gebeurtenis wilt kijken. Niets is alleen maar slecht. Het hangt van jou af of je ook de goede kant naar boven kunt halen.

2.Negeer negatieve mensen
We kennen allemaal wel iemand voor wie niets Goed genoeg is en een uitgesproken mening heeft over je surgery . Dat is wel de laatste persoon die je nu in je leven nodig hebt! Ga hem of haar dus vooral zo veel mogelijk uit de weg, lukt dat niet omdat deze persoon heel dichtbij je staat? Trek je er in ieder geval niets van aan.

3.Wees enthousiast
Je gaat eindelijk het lichaam krijgen waarvan je zolang hebt gedroomd !! Bye bye love handels bye bye baby buikje . Sta jezelf toe om blij te zijn . Je doet dit voor jezelf omdat jij dit graag wilt . Ga ervoor !

Met deze informatie kan je alvast de eerste stap zetten in de voorbereiding naar jou surgery toe .

In onze volgende blog gaan we stap voor stap je koffer inpakken zodat je zeker weet dat er niets ontbreekt tijdens je reis.

“Beauty begins the moment you decide to be yourself”

Liefs , Milana

Post a Comment