fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Voor jezelf zorgen na de geboorte van je kindje

Voor jezelf zorgen na de geboorte van je kindje

Voor jezelf zorgen na de geboorte van je kindje is net zo belangrijk als het nemen van de verantwoordelijkheid voor je kindje. Als jij namelijk niet lekker in je vel zit, dan heeft je baby hier ook last van. Merk je dus dat je baby erg huilerig of aanhankelijk is, zonder dat hier een medische reden voor is? Dan is de kans groot dat jij als mama last hebt van stress en je deze stress doorgeeft aan je gezin. Geen zorgen, want voor elk probleem bestaat er een oplossing. 

pregnancy

De postpartum fase

De postpartumperiode begint na de bevalling en eindigt wanneer je lichaam bijna terug is in de toestand van voor de zwangerschap. Deze periode duurt vaak 6 tot 8 weken. In de postpartumperiode krijg je te maken met veel veranderingen, zowel op emotioneel als lichamelijk vlak. Je leert ook omgaan met veranderingen die nodig zijn om ouder te worden. De postnatale periode houdt namelijk ook in dat jij en je partner leren hoe jullie voor de baby moeten zorgen en hoe jullie als een veranderde gezinseenheid kunnen functioneren. Tijdens de postpartumperiode is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen om weer op krachten te kunnen komen. Dit betekent dat je in de eerste weken na de bevalling meer aandacht besteed aan rusten, het eten van goede voeding en een hoop zelfliefde.

Waarom rust zo belangrijk voor je is

Elke nieuwe ouder leert al snel dat baby’s een andere tijdklok hebben dan volwassenen. Een typische pasgeborene wordt ongeveer om de 3 uur wakker en moet gevoed, verschoond en getroost worden. Vooral als dit jullie eerste baby is, kunnen jij en je partner overweldigd worden door uitputting. Het komt dan ook vaak voor dat nieuwe ouders voor een lange periode gedag zeggen tegen het ritme van 8 uur slaap per nacht. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om jezelf en je partner te ondersteunen tijdens deze fase.

  • Slaap wanneer de baby slaapt. Dit is misschien maar een paar minuten rust per keer, maar deze minuten kunnen optellen.
  • Bespaar stappen en tijd. Houd het bed van de baby dichtbij voor de nachtelijke voedingen.
  • Het is leuk om bezoek te krijgen van vrienden en familie, maar heb niet het gevoel dat je gasten moet vermaken. Voel je vrij om een dutje te doen of je baby te voeden in plaats van met mensen af te spreken in de eerste weken na je bevalling.
  • Ga elke dag een paar minuten naar buiten. Je kunt beginnen met wandelen en postpartum oefeningen doen, zoals geadviseerd door je zorgverlener.
  • Boek after-pregnancy massages na de bevalling om je lichaam te ondersteunen tijdens het herstel.

Goed en gezond eten voor sneller herstel

Je lichaam heeft veel veranderingen ondergaan tijdens de zwangerschap en de geboorte. Je hebt tijd nodig om te herstellen en goed eten helpt daarbij. Het gewicht dat je erbij krijgt tijdens de zwangerschap zorgt ervoor dat je voorraden aanlegt voor tijdens het herstel en het geven van borstvoeding na de bevalling. Maak je je zorgen over je gewicht na de bevalling? Probeer dan niet om gezonde gerechten aan de kant te schuiven, maar boek massages om de natuurlijke vormen van je lichaam te accentueren. Op die manier houdt je jezelf en je baby gezond en werk je actief aan het terugkrijgen van je figuur. Benieuwd naar hoe after-pregnancy massages jou kunnen helpen met het terugkrijgen van je “oude” lichaam? Neem nu contact op met één van onze adviseurs en trakteer jezelf op een welverdiende after pregnancy massage! 

Misschien vindt u dit ook interessant   Ondersteunen Van Het Lymfesysteem Middels Massage

Post a Comment