fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Vocht vasthouden dit kun je er tegen doen

Vocht vasthouden: dit kun je er tegen doen

Vocht vasthouden is vervelend. Niet alleen omdat het ervoor zorgt dat je lichaam er anders uitziet, maar ook omdat het voor flinke pijn kan zorgen. Het vasthouden van vocht kun je gelukkig verminderen of zelfs voorkomen met een paar handige tips. Dit is wat je tegen het vasthouden van vocht kunt doen. 

Vocht vasthouden

 Veel drinken en genoeg wandelen

Als je vocht vasthoud dan ben je misschien geneigd om niet te drinken, maar dat is een slecht idee. Om vochtophoping te voorkomen moet je namelijk genoeg drinken. Doe je dit niet en dreigt er een tekort aan water, dan gaat je lichaam het water dat over is juist vasthouden. Als je dus vocht vasthoud moet je blijven drinken. Vergeet hiernaast niet om voldoende te bewegen. Beweging zorgt namelijk niet alleen voor het ondersteunen van de bloedsomloop, maar zorgt ook voor vochtafdrijving. Dit betekent niet dat je tijdens een hittegolf hoeft te joggen, maar zorg er wel voor dat je minstens twee wandelingen van een half uur maakt om genoeg beweging te krijgen. 

Kijk uit met teveel zout 

Heb je veel behoefte aan zout, maar heb je ook last van vochtophoping? Probeer dan toch te koken met wat minder zout. Krijg je namelijk teveel zout binnen, dan gaat het lichaam vocht vasthouden in de bloedvaten. Omdat er meer druk op je bloedvaten komt te staan, moet je hart harder werken om het bloed rond te pompen. Eet je minder zout dan houdt het lichaam vocht minder snel vast, waardoor je bloeddruk dus ook lager is. Win-win!

Drink thee in plaats van water 

Houd je niet van water maar vind je het wel lekker om thee te drinken? Dan kun je ook voor gemberthee, groene thee of thee van brandnetel, paardenbloem of peterselie kiezen. Heet water met venkel of citroen werkt ook goed. Al deze theeën hebben vochtafdrijvende eigenschappen, waardoor je vochtophoping kunt verminderen. Je kunt citroen ook in koud water gooien, maar probeer geen suikers toe te voegen aan theeën of koud water. Te veel suikers zorgen er namelijk voor dat er meer insuline wordt aangemaakt, waardoor je zout minder makkelijk kunt uitscheiden. Dit zorgt vervolgens weer voor het vasthouden van vocht. 

Boek massages om vochtophoping te verminderen

Met periodieke massages is het ook mogelijk om vochtophopingen te verminderen en zelfs te voorkomen. Tijdens een massage krijg je als het ware een lymfedrainage, waardoor vocht makkelijker afgevoerd kan worden. Voor de beste resultaten boek je 10 behandelingen, verspreid over 5 tot 10 weken. Vochtophopingen en vetophopingen worden tijdens de massage losgemaakt, waarna ze het lichaam verlaten door te zweten of te urineren. Daarom is het belangrijk om na de massage genoeg te drinken. Je lichaam moet namelijk niet alleen vocht afdrijven, maar ook afvalstoffen verwerken. Water drinken helpt dit proces te versnellen! 

Welke massage het meest geschikt is voor jouw probleem, is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom staan onze experts graag klaar om al je vragen over onze verschillende behandelingen te beantwoorden. Ben jij benieuwd naar welke massage het beste is voor jou? En hoeveel massages je nodig hebt voordat je iets merkt van het effect? Neem nu contact met ons op voor meer informatie of boek direct een massage naar keuze. 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Een veilige Mommy Make Over: de kracht van de after pregnancy massage

Post a Comment