fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Stress verlagen met een bindweefselmassage

Stress verlagen met een bindweefselmassage

Stress verlagen met een bindweefselmassage? Goed idee! Als we gestrest zijn, spannen onze spieren zich aan en dit kan leiden tot pijn in je nek, schouders, rug en andere gebieden. Bij extreme stress situaties merk je bijvoorbeeld ook dat de spieren in je onderarmen en bovenbenen zich schrap zetten. Daarom heb je na een ongeluk vaak spierpijn, ook als je verder geen lichamelijke schade hebt. Een bindweefselmassage is een massage die gericht is op het loslaten van spierspanning. Hiernaast wordt de bloedtoevoer naar de spieren gestimuleerd, waardoor je stress sneller kunt loslaten.  

stress verlagen

Stress verlagen met een bindweefselmassage

Als we gestrest zijn, spannen onze spieren zich samen. Dit is een natuurlijke reactie op stress en het kan gebeuren zonder dat we dat zelf door hebben. Wanneer de spieren strak staan, vertraagt de bloedstroom en waardoor de opname van belangrijke voedingsstoffen langzamer gebeurt. Dit kan weer leiden tot pijn, vermoeidheid en zelfs letsel als de spieren te lang gespannen blijven.

Een bindweefselmassage werkt door deze strakke spierknopen los te maken en de bloedstroom te herstellen. Dit gebeurt door gerichte stimulatie van de fascia of bindweefsels. Het stimuleert ook het lymfestelsel, wat helpt bij het ontgiften van het lichaam. Deze weefsels bevinden zich tussen de spieren en zijn verantwoordelijk voor het verbinden van praktisch alles in je lichaam.

Bindweefselmassage tegen chronische pijn

Het menselijk lichaam is een complexe machine. Het heeft veel onderdelen zoals spieren, bloedvaten, zenuwen en botten. Al deze delen zijn met elkaar verbonden door een netwerk van bindweefsels. Bindweefsel bestaat uit veel verschillende soorten cellen die structurele ondersteuning en bescherming bieden aan de organen van het lichaam. Wanneer het bindweefsel tussen twee delen ontstoken of beschadigd raakt, kan dit pijn en ontstekingen veroorzaken in het gebied tussen die twee delen.

Bindweefselmassage kan deze ontsteking en verwonding helpen genezen door de normale functie van de cellen waaruit het bindweefselnetwerk bestaat te herstellen. Een bindweefselmassage is een massage die regelmatig wordt gegeven om chronische pijn te verminderen. Door de massages is het mogelijk om pijn te verminderen en het bewegingsbereik te verbeteren. Dit zorgt er niet alleen voor dat je soepeler beweegt, maar zorgt ook voor meer ontspanning na de massage. Dit zijn de grootste voordelen van een bindweefselmassage bij chronische pijn:

  • Verlichting van chronische pijn
  • Verbeterd bewegingsbereik
  • Verhoogde flexibiliteit
  • Verbeterde bloedcirculatie
  • Verminderde ontsteking en zwelling

Bindweefselmassages tegen seizoensdepressie

Het belangrijkste idee achter de bindweefselmassage is dat het de bloedsomloop verhoogt, wat op zijn beurt de zuurstoftoevoer verhoogt. Dit leidt weer tot een algeheel gevoel van welzijn. De beste manier om van een seizoensdepressie af te komen, is dus door een bindweefselmassage te ondergaan. Het resultaat na een behandeling is namelijk is een beter humeur en een betere slaapkwaliteit! Wil je optimaal profiteren van bindweefselmassages? Dan raden wij aan om periodieke massages te boeken.

Ben je benieuwd naar meer voordelen van een bindweefselmassage of wil je zeker weten dat een bindweefselmassage goed bij je past? Neem nu contact met ons op voor meer informatie of lees meer over de bindweefselmassages van BodyShape Clinic. 

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Wat is cellulitis en wat kun je doen om het te voorkomen?

Post a Comment