fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Hoe krijg je een spierknoop weg?

Hoe krijg je een spierknoop weg?

Een spierknoop: iedereen heeft er wel een last van en afhankelijk van de plek is de pijn vaak acceptabel, maar soms ook niet. Daarom is het fijn om technieken onder de knie te hebben die ervoor zorgen dat spierknopen effectief worden aangepakt. Spierknopen kun je in principe zien als een samentrekking. Omdat de spier samengetrokken is op een bepaald punt, wordt de spier ingekort en dikker dan de rest van de spier. Door de inkorting wordt de rest van de spier opgerekt, en dat is pijnlijk. Op het punt waar de knoop is ontstaan voel je de meeste pijn, maar spierknopen stralen meestal verder uit. Daarom worden spierknopen ook wel als triggerpunt bestempeld. 

 

Hier worden spierknopen door veroorzaakt

 Spierknopen kunnen door verschillende oorzaken voorkomen. De meest voorkomende oorzaak is stress op spieren. Als je voor een lange periode dezelfde houding aanneemt dan komt de spier onder stress te staan. Dit gebeurd bijvoorbeeld vaak bij mensen die een kantoorbaan hebben. Om de houding vast te kunnen houden staan spieren constant op spanning, wat er op een gegeven moment voor kan zorgen dat de spier blijft samentrekken en niet meer ontspant. Op dit moment is de kans op het ontstaan van spierknopen het grootst, omdat de bloedcirculatie beperkt wordt. Dit zorgt weer voor het ophopen van zogenoemde afvalstoffen waar je behoorlijk last van kunt krijgen. Spierknopen komen vaker voor als je weinig beweegt. Zorg daarom voor een actieve dagplanning als je regelmatig last hebt van spierknopen. 

 

spierknoop verhelpen

Spierknopen herkennen

Een spierknoop kan plots optreden en daarom is het lastig om je erop voor te bereiden. Spierknopen schieten er plots in en veroorzaken een stekende pijn op de plek waar de knoop zit. Meestal straalt de pijn uit naar boven en beneden. Het is ook goed mogelijk dat je beperkt wordt in beweging als je last hebt van spierknopen. Zit de knoop bijvoorbeeld in je onderrug, dan zul je merken dat je lastiger kunt lopen en bewegen. Zit de knoop in je nek dan heb je waarschijnlijk moeite met het heen en weer bewegen en draaien van je hoofd. 

Met een massage kun je de bloedsomloop rondom de knoop stimuleren. Het zorgt er bovendien voor dat de opgehoopte afvalstoffen de kans krijgen om uit de knoop te ontsnappen. Je kunt een spierknoop ook voorkomen door regelmatig te bewegen en je lichaam te strekken voordat je gaat slapen en nadat je wakker wordt. Haal hiernaast tools in huis die je kunnen helpen met het masseren van lastig bereikbare plekken. Hiermee kun je op momenten van nood toch snel verlichting creëren met een zelfmassage. Wil je spierknopen op een effectieve manier verhelpen op de lange termijn? Boek dan regelmatig een massage om je lichaam de kans te geven om volledig te ontspannen. 

Boek een ontspanningsmassage

Met een ontspanningsmassage wordt de pijn die veroorzaakt wordt door spierknopen verlicht. Een bindweefselmassage kan er ook voor zorgen dat de klachten snel verlichten. Wil jij weten welke massage het beste helpt ter verlichting van jouw klachten? 

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over gezichtsmassages of boek jouw massage meteen. 

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Jezelf een bindweefselmassage geven: slim of juist niet?

Post a Comment