fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Omgaan met stress tips voor thuis

Omgaan met stress: tips voor thuis

Voor velen van ons is thuis werken, ontspannen, sporten en socializen de normale norm geworden. Omdat een stabiele werkplek in sommige gevallen ontbreekt is het niet vreemd dat jouw mentale gezondheid een klap heeft gekregen. Steeds meer mensen kampen met angstgevoelens en dat is helemaal niet gek. Mensen zijn gezelschapsdieren die zich graag omringen met andere mensen. Wanneer dat niet kan en je 80% van je tijd thuis doorbrengt is het zeer waarschijnlijk dat je een hoger stressniveau ontwikkeld. Om je te helpen met het omgaan met stress geven wij je in dit artikel tips om thuis te ontspannen tijdens hectische tijden. 

 

Omgaan met stress

Als we kijken naar wat stress precies is dan kunnen we het samenvatten als een verstoring of bedreiging van homeostase. Homeostase is de optimale gemoedstoestand waarin je het beste presteert en de hoogste overlevingskans hebt. Stress laat jou in principe dus weten wanneer er iets niet klopt. Stress laat je weten wanneer je emotioneel overbelast bent maar het kan ook een symptoom zijn van een lichamelijke onderliggende aandoening. 

Het is daarom belangrijk om stress altijd serieus te nemen. Zorg ervoor dat je voldoende ontspanning krijgt om je stresslevel te verlagen. Onder ontspanning kun je iets anders dan wat je deed verstaan. Ben je bijvoorbeeld achter de computer aan het werk, dan is het geen slim idee om tv te kijken als ontspanning. Je laat je ogen namelijk nog steeds naar een beeldscherm kijken. Probeer daarom te ontspannen door bijvoorbeeld een wandeling te maken. Werk je veel met je handen of doe je zwaar lichamelijk werk? Dan kun je het beste ontspannen door een filmpje te kijken of een warm bad te nemen om je lichaam welverdiende rust te geven. 

 

voorbereiding massage

Praktische tips voor omgaan met stress

We kunnen een waslijst aan tips bedenken om te kunnen omgaan met stress maar we houden het bij de belangrijkste en vooral meest effectieve tips. Er is één tip die goed werkt voor iedereen: het boeken van een ontspannende massage. Tenzij je een hoge overgevoeligheid hebt voor aanraking is een massage de meest effectieve remedie voor stressgevoelens. Je krijgt tijdens een massage de kans om volledig te ontspannen en even nergens aan te denken.

Met behulp van massagetechnieken wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd waardoor je stressniveau omlaag gaat. Massages zijn erop ingericht om stress weg te nemen en te voorkomen in de toekomst. Boek nu jouw massage om te ervaren hoe makkelijk het is om stress los te laten.

 

Omgaan met stress door naar buiten te gaan

omgaan met stress buiten

We lieten het al even doorschemeren maar de buitenlucht is ontzettend belangrijk om je stressniveau onder controle te houden. Als je veel tijd binnen doorbrengt dan krijg je weinig frisse lucht binnen. Zorg binnenshuis altijd voor een goede ventilatie door bijvoorbeeld ramen en deuren open te zetten. Neem tijd om een wandeling in de buitenlucht te maken wanneer je merkt dat je je aandacht niet meer vast kunt houden. 

Zorg goed voor jezelf 

Hiermee bedoelen we dat het slim is om regelmatig te sporten, op vaste tijden te gaan slapen en op te staan, voldoende water te drinken en te eten waar je lichaam om vraagt. Luister naar je lichaam om erachter te komen waar je behoefte aan hebt om stress te verminderen. Omgaan met stress is een kwestie van toegeven aan behoeftes. Als je moe bent ga je slapen, als je energiek bent dan wil je erop uit en als je buik borrelt dan moet je iets eten. Omgaan met stress begint met luisteren naar je lichaam. 

omgaan met stress selfcare

Vermijd stressvolle situaties

omgaan met stress vermijd stressvolle situatie

 

 

Het is niet altijd even makkelijk om weg te lopen van een negatieve situatie maar probeer een negatieve situatie niet op te zoeken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om sommige mediakanalen te vermijden of even afstand te nemen van social media. Wees lief voor jezelf en accepteer dat je er niet voor gemaakt bent om alles tegelijkertijd te doen. In een wereld waar werk en privé elkaar kruisen is het steeds belangrijker om je enkel te focussen op dingen die je plezier brengen. 

Omgaan met stress 

De BodyShape Clinic helpt jou graag met omgaan met stress door een lekkere massage beschikbaar te stellen. Heb je nog vragen over hoe een massage je kan helpen met omgaan met stress? Neem nu contact met ons op en stel al je vragen. Wij beantwoorden deze met alle liefde zodat jij zonder zorgen een welverdiende massage kunt boeken. 

Misschien vindt u dit ook interessant   Gezondheidsvoordelen van een massage: dit is wat je moet weten

Post a Comment