fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Naar het hart toe masseren: waarom is dit belangrijk?

Naar het hart toe masseren: waarom is dit belangrijk?

Het is één van de eerste vragen die tijdens een massagecursus gesteld wordt: je moet altijd naar het hart toe masseren, toch? In de meeste gevallen is dit geen vraag maar een stelling. Dat het altijd goed is om naar het hart toe te masseren, is echter niet altijd het geval. 

Zo zit het met de bloedsomloop

Als we de bloedsomloop in ons lichaam bekijken dan weten we dat het hart het bloed door het hele lijf pompt. Je bloed is transport voor zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen. Deze stoffen heb je nodig om te kunnen overleven. Het bloed dat door je lichaam stroomt zorgt ervoor dat al deze stoffen de plekken bereiken die ze moeten bereiken. De manier waarop je de doorbloeding stimuleert heeft invloed op hoe afvalstoffen in het lichaam worden afgevoerd. In sommige gevallen is het goed om naar het hart toe te masseren, maar in sommige gevallen ook niet.

naar het hart toe masseren

Het verband tussen massage en doorbloeding

Tijdens een massage worden zowel de huid als spieren beïnvloed door het uitoefenen van druk. Hierdoor neemt de doorbloeding toe. Niet alleen in de spieren, maar ook in de huid. Als de doorbloeding in de spieren toeneemt dan kunnen er opgeslagen afvalstoffen vrijkomen die vervolgens via je nieren het lichaam verlaten. Door water te drinken na een massage help je het lichaam om deze afvalstoffen makkelijker te filteren. Door meer of juist minder druk uit te oefenen op specifieke plekken help je het lichaam om afvalstoffen via de natuurlijke route te filteren. 

Dit gebeurd er tijdens het masseren van armen en benen

Bij het masseren van armen en benen wordt er naar het hart toe gemasseerd. Je zult tijdens een massage merken dat er wel richting de handen en voeten gemasseerd wordt, maar dat er minder druk word uitgevoerd dan wanneer de strijkrichting naar het hart toe is. Door de armen en benen naar het hart toe te masseren ondersteun je de natuurlijke weg voor het afvoeren van afvalstoffen in de bloedbaan. Het werkt in principe vrij simpel. Als je armen en benen van onder naar boven worden gemasseerd, dan kunnen de gifstoffen ergens naartoe. Worden de armen en benen richting de handen en voeten gemasseerd, dan kunnen de afvalstoffen op een gegeven moment nergens meer naartoe. 

 

Massage van het bovenlichaam

Bij ontspanningsmassages wordt het bovenlichaam vaak gemasseerd, omdat de meeste mensen last hebben van nek- en rugklachten bij spanning. In dit geval is het minder van belang welke kant de masseur op strijkt. De ervaring leert ons echter, dat de kans op hoofdpijn iets groter is als er veel richting het hoofd gemasseerd wordt bij ontspanningsmassages. 

Kortom:

Worden je armen en benen gemasseerd? Dan ligt de nadruk op bewegingen richting het hart. Krijg je een ontspanningsmassage dan ligt de nadruk op bewegingen van het hoofd af. Het is in elk geval goed om water te drinken na de massage. Zo voorkom je hoofdpijn en ondersteun je het lichaam bij herstel. Ben je na al deze informatie toe aan een massage? Bekijk dan snel onze verschillende behandelingen of neem contact op voor meer informatie!

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Water drinken na een massage: waarom is dit zo belangrijk?

Post a Comment