fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Massages tegen depressie, angst en somberheid

Massages tegen depressie, angst en somberheid

Dat massages een positief effect op je gemoedstoestand hebben is inmiddels duidelijk. Maar over massages tegen depressie, angst en somberheid is minder bekend. In 2007 en 2013 werden er diverse onderzoeken gedaan naar het effect van massages tegen depressie. Over de uitslag is alleen nog geen duidelijke uitspraak. In dit artikel ontdek je of en hoe je massages tegen depressie, angst en somberheid kunt inzetten. 

 

Massages tegen depressie: achtergrond 

In 2007 toonde Tiffany Field met collega’s aan dat aanraaktherapie bestaat. Door mindfulness met massages te combineren bleek dat patiënten zich al snel beter voelden. De controlegroep die geen massages maar therapie kreeg, voelden zich minder ontspannen dan de groep die wel gemasseerd werd. Het gaat hierbij niet om een standaard massage maar om een full body massage waarbij je je aandacht bewust op je lichaam richt. Om depressie effectief te verlichten met behulp van een massage is het van belang dat zowel jij als de therapeut in een mindfulness staat zijn. Door je goed te concentreren op aanraking en wat dit met jouw lichaam doet, word je je bewust van je lichaam. Dit bewustzijn helpt in het dagelijks leven om sneller te kalmeren in stress situaties. 

Het is niet vreemd dat massages goed tegen depressie, angst en somberheid werken. Allereerst zorgt aanraking op de huid ervoor dat je endorfine aanmaakt. Ook wel het gelukshormoon genoemd. Hiernaast wordt de bloedsomloop gestimuleerd in het hele lichaam waardoor klachten als spanningshoofdpijn en nekpijn kunnen verminderen. Als depressie samenhangt met pijnklachten dan is een massage ook goed geschikt om verlichting te brengen. Door je regelmatig te laten masseren kunnen chronische pijnklachten minder worden, waardoor je op den duur ook minder last hebt van depressies. 

Massages tegen depressie

Total body massage 

Een total body massage is precies wat je denkt dat het is. Alle lichaamsdelen worden aangepakt tijdens een full body massage om het hele lichaam in een staat van ontspanning te brengen. Door verschillende massagetechnieken toe te passen worden verschillende gebieden in het lichaam losgemaakt. Als je spanning laat opbouwen dan is de kans groot dat je dit voelt in je lichaam. Je spieren staan strakker en je voelt je gespannen. Een full body massage is er uiteindelijk voor bedoeld om zowel het lichaam als je geest te kalmeren waardoor je lichaam zich weer kan herinneren hoe het voelt om ontspannen te zijn. 

Een full body massage helpt het beste bij depressie als je 2 keer per week een massage boekt. Als je geen last hebt van depressieklachten maar je wel angstig en somber voelt dan is een maandelijkse massage aan te raden. Door regelmatig langs te komen voor een massage leert je lichaam namelijk om ook in het dagelijks leven te ontspannen. Je kunt dit vergelijken met dagelijkse meditatie en mindfulness. Als je hier je focus op richt dan zal je binnen enkele weken merken dat een half uurtje ontspanning veel dagelijkse klachten voorkomt. 

 

Boek nu een ontspannende massages tegen depressie, angst en somberheid

Ben jij het zat om somber door het leven te gaan maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Een massage is een laagdrempelige manier om je lichaam in een ontspannende staat te brengen. Neem nu contact met ons op of bekijk de verschillende behandelingen om erachter te komen welke massage het beste bij jouw klachten past. 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Alles over de Faja

Post a Comment