fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
MASSAGE: LUXE OF NOODZAAK

Massage: luxe of noodzaak?

Veel mensen zien een massage als een zeldzame luxe maar is een massage écht een zeldzame luxe? Als je er goed over nadenkt dan is een massage eigenlijk een manier van self-care waarbij je de kans krijgt om even helemaal los te staan van het dagelijks leven. 

In ons dagelijks leven worden we vaak overrompeld door indrukken van buitenaf. Zo heb je de hele dag te maken met digitale afleidingen in de vorm van meldingen, appjes en mailtjes. Hiernaast hebben velen van ons ook te maken met dagelijkse afspraken, boodschappen, kinderen, werk en de huisdieren. Kortom is het alledaagse leven tegenwoordig zo hectisch dat je moet oppassen voor de vele prikkels. 

 

Werk en privé 

Werk en privé lopen steeds vaker door elkaar heen en de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel mensen tegenwoordig vanuit huis werken. Voor de thuiswerkers met kinderen is het geen verassing dat thuiswerken niet altijd even praktisch is. Naast de prikkels die je ontvangt tijdens het concentreren op het werk, wordt je nu ook afgeleid door je privé leven. Al deze prikkels zijn lastig te verwerken en hierdoor hebben veel mensen moeite met rustig in slaap vallen. Het is niet vreemd dat je je opgejaagd voelt en je concentratie is verminderd. Gelukkig bestaat er een simpele oplossing waarmee je diep kunt ontspannen zodat je alle prikkels van het dagelijkse leven toch een plekje kunt geven. 

Een massage zorgt er niet alleen voor dat je even de tijd krijgt om nergens anders aan te denken maar het zorgt er ook voor dat je in het dagelijks leven rustiger word. Je kunt dit vergelijken met regelmatig mediteren. Wanneer je regelmatig de tijd neemt om stil te staan en alle indrukken, stress en spanningen los te laten dan word het dagelijks leven ook overzichtelijker en rustiger. Doe jezelf en je omgeving een plezier door regelmatig de tijd voor jezelf te nemen zodat je stress situaties goed aankunt. Focus je tijdens de massage puur en alleen op wat je voelt en probeer tijdens de massage volledig te ontspannen. Zo zorg je ervoor dat je je binnen enkele minuten als herboren voelt. 

 

massage1

Bewegen is goed voor je! 

Het leven wordt ons steeds makkelijker gemaakt maar dat is niet altijd goed voor je lichaam. Zo zijn we inmiddels gewend om in de auto te reizen, om de lift te nemen in plaats van de trap en hebben de meesten van ons beroepen waarbij je voornamelijk achter een computerscherm zit. Gemiddeld brengen we 10 tot 12 uur zittend door, wat grote gevolgen heeft voor ons lichaam en onze gezondheid.

De hele dag zitten heeft een groot effect op je spieren, botten en bindweefsel. Als je de hele dag zit dan is er sprake van constante druk op bepaalde spiergroepen. Om ervoor te zorgen dat het bindweefsel gezond blijft en de spieren in je lichaam de kans krijgen om te ontspannen is het goed om een massage voor jezelf te boeken. Een massage heeft niet alleen invloed op je lichaam maar ook op je gemoedstoestand! 

 

Bindweefsel 

bindweefsel

Het bindweefsel bestaat uit het netwerk van spieren, gewrichten, botten en organen. Stilzitten zorgt ervoor dat ons bindweefsel samenkleeft. Dit heeft effect op ons lichaam. Boek een massage om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en het bindweefsel te versoepelen.

Stress

Wist je dat stress ervoor zorgt dat ons zenuwstelsel overactief wordt. Onze hersenen reageren hierop door stresslevels te verhogen. Hierdoor wordt de aanmaak van cortisol, adrenaline en noradrenaline verhoogt. Voorkom stressgevoelens door regelmatig een massage te boeken waar je volledig door ontspant.

 

Welverdiende me-time

stress
me-time

Als je alles op een rij zet dan kun je een massage zien als een preventieve onderhoudsbeurt voor het lichaam. Door regelmatig me-time in te plannen blijf je ontspannen, wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd en voel je je al snel beter. Kies voor jezelf en boek vandaag jouw massage in!  

Ben jij na alle hectiek wel toe aan ontspanning en ben je overtuigd van de gezondheidsvoordelen van een goede massage? Bij de Bodyshapeclinic zijn wij gespecialiseerd in het geven van deep-tissue massages waarbij het lichaam diep kan ontspannen en de doorbloeding in de spieren gestimuleerd word. Hierdoor kun je niet alleen goed ontspannen maar voelt het lichaam na afloop ook soepel en prettig aan. Boek nu een massage en laat onze specialisten ervoor zorgen dat jij volledig kunt ontspannen tijdens een uurtje welverdiende me-time.

Misschien vindt u dit ook interessant   Massages tegen depressie, angst en somberheid

Post a Comment