fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
WAT EEN MASSAGE EN HUIDGEZONDHEID MET ELKAAR TE MAKEN HEBBEN

Wat een massage en huidgezondheid met elkaar te maken hebben

Als je denkt aan een massage dan denk je waarschijnlijk aan het positieve effect dat een massage op je spieren heeft. De knopen worden uit je schouders gemasseerd en dat beurse gevoel verdwijnt. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kunt bewegen en de ontspanning tijdens de massage is mooi meegenomen! Toch heeft een regelmatige massage meer voordelen dan het losmaken van spieren alleen. Dit is wat een massage en huidgezondheid met elkaar te maken hebben. 

massage en huidgezondheid

Massage en huidgezondheid

Massage is een therapeutische techniek die al eeuwen wordt gebruikt om stress te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren en mensen te helpen ontspannen. Massages worden vaak als therapie gegeven aan mensen die last hebben van chronische pijn. Het wordt ook gebruikt om mensen te helpen herstellen van verwondingen of operaties. Massages kunnen ook worden gegeven als aanvulling op andere behandelingen zoals fysiotherapie, chiropractische zorg of andere revalidatietherapieën. Hiernaast heeft het een enorm positieve effecten op de algemene huidgezondheid. 

Betere doorbloeding in de huid 

Een onderzoek door onderzoekers van de Universiteit van Illinois wees uit dat een massage de bloedcirculatie in de huid helpt verbeteren. Omdat de bloedstroom wordt gestimuleerd worden ontstekingen verminderd en voelt de huid soepeler aan. Ze ontdekten ook dat het het zuurstofgehalte verhoogde, wat kan helpen bij wondgenezing. Heb je dus last van acné of kleine wondjes, dan kan een regelmatige massage ervoor zorgen dat je sneller herstelt.

Activeer het lymfestelsel

Het is goed om te weten dat het lymfestelsel vergelijkbaar is met een gigantisch rioolstelsel. Het lymfestelsel voert vocht vanuit het hele lichaam terug naar het hart en de longen en verwijderd gifstoffen uit het bloed. Wanneer we een massage krijgen wordt het lymfestelsel geactiveerd. Dit helpt bij het afbreken van gifstoffen en het stimuleert de bloedstroom door de huid. Het lymfestelsel bestaat uit cellen die zich in weefsels buiten de bloedvaten bevinden, de zogenaamde ‘lymfeklieren’. De knooppunten produceren witte bloedcellen die infecties bestrijden en helpen bij het verwijderen van dode cellen. Dit heeft een positief effect op de huid en zorgt voor een stralende glans. 

Massage en huidgezondheid: betere opname van producten

Massage is een geweldige manier om de opname van op de huid aangebrachte producten te vergroten. Het is aangetoond dat massage de bloedcirculatie verbetert en dit kan helpen bij de opname van producten. Massage vermindert ook stress en spanning, en met lagere niveaus van stresshormonen in je lichaam, heb je minder kans om een allergische reactie op een product te krijgen. De warmte die door massage wordt gegenereerd, kan er ook voor zorgen dat ingrediënten beter in de huid doordringen, waardoor je meer profijt haalt uit je huidverzorgingsproducten.

Shapen en liften 

Bij een massage wordt druk uitgeoefend op de spieren, gewrichten, pezen, ligamenten en andere zachte weefsels van het lichaam om de bloedstroom te stimuleren en de bloedsomloop te verbeteren. Er zijn veel verschillende soorten massages die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Wil je je lichaam shapen en liften dan kies je voor een bindweefselmassage of een Bodyshape massage. Deze massages zijn speciaal ontworpen om de natuurlijke vormen van het lichaam te accentueren, zodat je je niet alleen beter voelt maar er ook beter uit ziet!

Benieuwd naar welke massage van Bodyshape Clinic het beste bij jou past? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies! 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Naar het hart toe masseren: waarom is dit belangrijk?

Post a Comment