fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Liposuctie behandelingen - Welke zijn er en hoe werken ze?

Liposuctie behandelingen – Welke zijn er?

Hoewel voeding en lichaamsbeweging de beste manier zijn om hardnekkig lichaamsvet kwijt te raken, zijn deze niet altijd helemaal effectief. Sommige vetgebieden zijn waarschijnlijk resistent tegen natuurlijke opties en kunnen daardoor een onevenwichtig, klonterig uiterlijk geven. Dit zijn precies de problemen die liposuctie behandelingen moeten oplossen.

Er zijn verschillende soorten liposuctie. Elk werkt op een iets andere manier en heeft verschillende voor- en nadelen. Als je het verschil daartussen begrijpt, kun je de beste beslissing nemen voor je eigen lichaam.

Wat zijn liposuctie behandelingen?

Liposuctie behandeling is een vorm van cosmetische chirurgie. Het verwijdert ongewenst overtollig vet om het uiterlijk van het lichaam te verbeteren en om onregelmatige lichaamsvormen glad te strijken. De procedure heet ook wel soms lichaamscontouren.

De behandeling kan nuttig zijn voor contouren onder de kin, nek, wangen, bovenarmen, borsten, buik, billen, heupen, dijen, knieën, kuiten en enkels.

Liposuctie is een chirurgische ingreep met risico’s en kan gepaard gaan met een pijnlijk herstel. Liposuctie kan ernstige of zeldzame fatale complicaties hebben. Je moet dus goed nadenken over je beslissing om deze operatie te ondergaan.

Soorten behandelingen

Liposuctie met aanzuiging

Dit is het standaardtype liposuctie en ook de oudste. Bij dit type liposuctie maakt de arts kleine incisies over het te zuigen gebied. Een holle naald, een canule genaamd, brengt de chirurg door deze incisies in om vetcellen uit te zuigen.

Onze After liposuctie massage pas hier perfect bij.

De hersteltijd voor deze procedure kan 1-3 maanden zijn, afhankelijk van de omvang van de procedure en hoe je geneest. Bovendien kan het drie tot zes maanden duren voordat je vorm definitief is. De meeste mensen met lipoherstel kunnen echter al na een paar dagen terugkeren naar hun normale taken.

Dit type lipo kan in verschillende delen van het lichaam worden gebruikt, waaronder de billen, dijen, benen, buik, rug en armen. De meeste mensen gebruiken het niet voor kleine gebieden, zoals onder hun kin, omdat het een van de minder precieze vormen van liposuctie is.

Het belangrijkste voordeel van dit type liposuctie is dat het de minst dure vorm van liposuctie is. Het is een “beproefde” procedure die veel artsen kunnen uitvoeren.

Er zijn ook verschillende nadelen van de zuiglipo. Ten eerste veroorzaakt het meer bloedingen en blauwe plekken dan elk ander type liposuctie. Ten tweede is het moeilijker om vetverwijdering onder controle te houden, dus er is een hogere mate van klonterigheid, kuiltjes en andere onvolkomenheden. Mensen moeten vaak meerdere behandelingen ondergaan om de resultaten te krijgen die ze willen met dit type liposuctie.

Misschien vindt u dit ook interessant   Liposuctie bij mannen: buikvet verwijderen

Een van de belangrijkste nadelen van lipo is dat veel mensen algehele anesthesie nodig hebben om er doorheen te gaan. Hoewel chirurgen de nieuwere soorten liposuctie meestal uitvoeren met alleen lokale anesthesie, krijgen veel patiënten voor dit type algemene anesthesie. Dit introduceert een nieuwe reeks mogelijke complicaties en bijwerkingen.

Tumescente liposuctie

Tumescent betekent ‘gezwollen’. Tumescente liposuctie is vergelijkbaar met traditionele liposuctie, behalve dat lidocaïne en epinefrine worden gebruikt om vet gezwollen te maken en dus gemakkelijker te identificeren en te verwijderen. Lidocaïne is een krachtig anestheticum en kan ook lichte zwellingen in vetcellen veroorzaken. Bovendien voegen chirurgen meestal epinefrine toe omdat dit de bloedvaten vernauwt en het bloeden dramatisch kan verminderen.

Een verdovingsmiddel wordt in de vetzakjes geïnjecteerd, waardoor ze opzwellen. Een kleine naald, een canule genaamd, die aan een afzuigapparaat is bevestigd, gebruiken de chirurgen om vetcellen te verwijderen.

Tumescente liposuctie kan worden gebruikt op bijna elk deel van het lichaam dat gewoonlijk liposuctie krijgt. De meeste zwelling en pijn van deze procedure zijn binnen ongeveer een maand verdwenen. Net als bij normale liposuctie kan het echter 3-6 maanden duren voordat je je definitieve, nieuwe trimvorm ziet.

Een van de belangrijkste voordelen van tumescente liposuctie is dat het niet zoveel bloedingen en blauwe plekken veroorzaakt. Bovendien is het een van de goedkopere opties die beschikbaar zijn voor het verwijderen van vet. Het mist echter enkele technologische verbeteringen en voordelen van andere methoden.

Ultrasoon ondersteunde liposuctie (ual)

Echografie maakt gebruik van hoogfrequente geluidsgolven die grote hoeveelheden energie kunnen opwekken in weefsels waarop het gefocust is. Hierdoor lossen vetcellen op, waardoor men ze gemakkelijker met afzuiging kan verwijderen.

Liposuctie met behulp van ultrageluid gebruikt men vaak in gebieden met harder vet, zoals de borst van de man, op de rug, in ‘zadeltassen’ en in andere gebieden waar traditionele liposuctie moeilijk kan zijn. Het herstel is vergelijkbaar met tumescente liposuctie, hoewel mensen af ​​en toe blaren of brandwonden kunnen ervaren.

Een van de belangrijkste voordelen van liposuctie met echografie is dat het sneller fibreus of anderszins hardnekkig vet kan verwijderen dat anders meerdere behandelingen nodig zou kunnen hebben. Bovendien kan met dit type liposuctie een grotere hoeveelheid vet veilig worden verwijderd, aangezien het vloeibaar wordt en minder snel blauwe plekken of bloedingen krijgt.

Misschien vindt u dit ook interessant   Dikker worden na liposuctie: feit of fabel?

Er zijn ook een paar nadelen. Omdat ultrageluid straling met hoge energie produceert, is er een grotere kans op het ontwikkelen van blaren en brandwonden. Er is ook een grotere kans op gevoelloosheid en op het ontwikkelen van kleine bloedstolsels. Desalniettemin zijn veel mensen van mening dat dit type liposuctie de juiste keuze voor hen is, vooral als ze vet hebben dat vezelig is of anderszins eerder koppig is.

Laser-ondersteunde liposuctie (lal)

Laser-geassisteerde liposuctie is vergelijkbaar met echografie-geassisteerde liposuctie, behalve dat het een laser gebruikt om vet af te breken. Bij dit type procedure brengt men een lasersonde door de afzuigcanule in. Verdoving en epinefrine injecteren chirurgen vervolgens in het gebied om pijn en bloeding onder controle te houden. De plastisch chirurg maakt vervolgens enkele kleine sneden en brengt de canule en lasersonde in.

Lasers breken vet zeer efficiënt af zodat het als vloeibare olie door de canule kan worden verwijderd. Eventueel vloeibaar vet dat niet wordt afgezogen, wordt vervolgens door het lichaam opgenomen. Net als bij liposuctie met echografie heeft het een hersteltijd van ongeveer een maand.

Dit soort vetverwijdering heeft verschillende voordelen. Ten eerste is de laservezel extreem klein en is er slechts een kleine canule nodig om het vloeibare vet op te zuigen. Als gevolg hiervan vereist dit type lipo slechts zeer kleine incisies die snel en zonder litteken genezen.

Bovendien zijn lasers erg klein en gemakkelijk te besturen, waardoor dit type liposuctie extreem nauwkeurig kan zijn. Je chirurg zal zich kunnen afstemmen en je de natuurlijke en mooie vorm kunnen geven die je wenst. Een ander voordeel is dat deze methode fijn genoeg is om overal op het lichaam te gebruiken, zelfs op ongebruikelijke plekken zoals het gezicht. Ten slotte maken lasers ook de huid strakker, dus veel mensen die deze procedure ondergaan, merken dat hun huid steviger en jeugdiger is en bovendien vet verliest.

Naast de voordelen zijn er ook nadelen. De hersteltijden kunnen langer zijn, aangezien veel mensen pijnstillers gedurende enkele weken nodig hebben en 6 weken of langer nodig hebben om hun definitieve vorm aan te nemen. Bovendien is er een zeldzaam maar aanwezig risico op brandwonden omdat lasers warmte opwekken en buitengewoon krachtig zijn.

Post a Comment