fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Lage rugpijn: hoe massages kunnen helpen bij lage rugpijn

Lage rugpijn: hoe massages kunnen helpen bij lage rugpijn

Lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht die bijna iedereen op een bepaald moment in zijn leven ervaart. Rugpijn kan variëren van milde pijn tot ernstige, slopende pijn die dagelijkse activiteiten lastiger maakt. Je kunt zelfs last hebben van acute lage rugpijn! Gelukkig zijn er veel behandelingsopties beschikbaar, waaronder massages. Massages kunnen een effectieve manier zijn om pijn en spanning in de onderrug te verminderen en de mobiliteit te verbeteren. In dit artikel vertellen wij je meer over hoe lage rugpijn ontstaat, hoe massages kunnen helpen bij lage rugpijn en welke soorten massages het meest effectief zijn.

lage rugpijn

Waar komt lage rugpijn vandaan?

Lage rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen ontstaan de klachten door een slechte houding of overbelasting van de rugspieren. Het tillen van zware voorwerpen of het uitvoeren van activiteiten waarbij je langdurig in dezelfde positie blijft, kan de rugspieren overbelasten en leiden tot pijn en spanning. Andere oorzaken van lage rugpijn kunnen onder meer hernia’s, spinale stenose, osteoporose, artritis en scoliose zijn. Stress kan ook bijdragen aan lage rugpijn, omdat het spanning kan veroorzaken in de spieren van de rug. Door de oorzaak van je lage rugpijn te begrijpen, kun je beter begrijpen welke behandelingen het meest geschikt zijn om je te helpen bij het verminderen van je pijn en het herstellen van de mobiliteit van de rug. Heb je bijvoorbeeld last van een hernia, dan is een massage niet voldoende om de klachten te verminderen. Maar als je last hebt van lage rugpijn door een blessure, overbelasting of stress, dan kan een massage de klachten wel verlichten en zelfs verhelpen

 

Deze massages zijn het meest geschikt voor lage rugpijn

Er zijn verschillende soorten massages die kunnen helpen bij het verlichten van lage rugpijn. Bindweefselmassage en houttherapie zijn twee populaire opties die bijzonder effectief kunnen zijn. Bindweefselmassage richt zich op het manipuleren van de bindweefselstructuren op specifieke gebieden van het lichaam, om spanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Deze diepe weefselmassage kan helpen om knopen en triggerpoints te ontspannen die de lage rugpijn veroorzaken.

Wood therapie, ook wel bekend als houtmassage, maakt gebruik van speciale houten instrumenten om de spieren en bindweefsels te masseren. Door de houten rollers en stokken over de huid te rollen en te strijken, kan de spierspanning verminderd worden en kan de bloedcirculatie worden gestimuleerd. Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van een massage afhankelijk is van je individuele behoeften en conditie. Daarom is het belangrijk om een gekwalificeerde massagetherapeut te raadplegen om te bepalen welke soort massage het meest geschikt is voor jouw specifieke lage rugpijn.

 

Waarom massages zo effectief zijn

Massages kunnen op verschillende manieren helpen bij lage rugpijn. Ten eerste kan een massage de bloedcirculatie in het gebied verbeteren, waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter worden aangevoerd en afvalstoffen effectiever worden afgevoerd. Daarnaast kan een massage de spieren in de onderrug ontspannen, waardoor pijn wordt verlicht. Ook kan een massage de afgifte van endorfine stimuleren. Dit stofje werkt als een natuurlijke pijnstiller en het bevorderd het gevoel van welzijn. Ten slotte kan een massage helpen bij het verbeteren van de mobiliteit van de onderrug, waardoor het makkelijker wordt om dagelijkse activiteiten uit te voeren zonder pijn. Kortom, massages zijn een veelbelovende behandelingsoptie voor mensen die last hebben van rugpijn.

 

Wil je meer informatie over onze bindweefselmassages of wood therapie tegen rugpijn? Neem nu contact met ons op of boek direct een massage naar keuze!

Misschien vindt u dit ook interessant   Stress verlagen met een bindweefselmassage

Post a Comment