fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us

Jezelf een bindweefselmassage geven: slim of juist niet?

Jezelf een bindweefselmassage geven: is dat slim of juist niet? In principe kun je een gezichtsmassage uitvoeren vanaf de bank, maar als je aan de slag gaat met het masseren van grotere spiergroepen, dan moet je de juiste tools in huis halen. Masseer je namelijk zonder tools, dan is de kans groot dat je tijdens het masseren van één spiergroep de ander overbelast. Dit wil je voorkomen, want overbelasting zorgt juist voor ongemakken. De oplossing? Boek een bindweefselmassage bij de Bodyshape Clinic! 

bindweefselmassage

Jezelf een bindweefselmassage geven

Bindweefsel, wat is dat eigenlijk? Bindweefsel ondersteunt je organen: zo ook je huid. Je huid is namelijk je grootste orgaan. Onder de bovenste huidlagen, de opper- en lederhuid, vind je bindweefsel. Is het bindweefsel niet gezond, dan krijg je last van ontstekingen en vochtophopingen. Het is ook goed mogelijk dat je huid een grauwe teint krijgt, minder soepel aanvoelt en kwetsbaarder wordt. Is er teveel vet in het bindweefsel opgeslagen, dan krijg je last van putjes in je huid. Allemaal dingen die je dus wilt voorkomen, maar wat als je niet de mogelijkheid hebt om een massagesalon te bezoeken? 

Om jezelf een bindweefselmassage te geven kun je twee dingen doen. Je gebruikt je vingers en handen of je gebruikt tools. Haal je onze Bodyshape Kit in huis, dan ontvang je de Bodyshape cupping oil, een dry brush, cupping tools, een houten massage board, een shaping board en een guide waardoor jij precies weet hoe alles werkt. Met deze kit is het mogelijk om jezelf niet alleen een goede bindweefselmassage te geven, maar zorgt er ook voor dat je lichaam getoned en geshaped wordt. Win-win! 

Vermoeide benen en vochtophopingen

Zit je regelmatig achter de computer en krijg je weinig beweging? Dan is de kans groot dat je na verloop van tijd last krijgt van vermoeide benen en vochtophopingen. Om deze klachten te verminderen en zelfs te voorkomen, is het verstandig om minimaal één keer per maand een goede massage in te plannen. Ga je thuis aan de slag met het masseren van je benen? Dan gebruik je een massage board voor de beste resultaten. Begin met het insmeren van je benen met een natuurlijke olie en neem hierna het massage board. Je schuift het board vanaf je enkels tot je bovenbenen. Beweeg het massage board altijd naar boven, zodat je hart gestimuleerd wordt en afvalstoffen op de juiste manier uit het lichaam kunnen vloeien. 

 Strijk niet te hard. Het masseren hoort namelijk geen pijn te doen. Het is beter om het board meerdere keren over de benen te halen dan teveel druk te zetten. Ga door met masseren tot je een licht kleurverschil in je benen ziet en je benen warm aanvoelen. Wil je snel resultaat boeken met thuismassages? Masseer je benen dan minimaal 1 keer per dag voor 14 dagen lang. 

Je gezicht shapen met je vingers 

 Je kunt je gezicht shapen met je vingers of met een massagetool. Dit doe je door je duim naar je vingers toe te bewegen, waardoor het bindweefsel “rolt”. Een bindweefselmassage van je gezicht heeft verschillende voordelen. Het zorgt voor een betere doorbloeding, een snellere aanmaak van collageen en het afvoeren van lymfevocht. Masseer je je gezicht regelmatig, dan heeft dit een positief effect op de huidkwaliteit. Je zult al snel merken dat rimpels, fijne lijntjes en onzuiverheden verminderen als je je gezicht regelmatig masseert.  

Wil jij je lichaam verbeteren met een bindweefselmassage, maar weet je niet goed wat je van zo’n massage moet verwachten? Boek dan eens een bindweefselmassage bij de Bodyshape Clinic! Wij introduceren je graag aan deze massagevorm en beantwoorden al je vragen over het uitvoeren van een bindweefselmassage vanuit huis. Neem nu contact met ons op voor meer informatie of boek direct een bindweefselmassage

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Wat is een kruidenstempel massage?

Post a Comment