fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Herstellen van blessures met bindweefselmassages

Herstellen van blessures met bindweefselmassages

Als je regelmatig sport, kun je blessures niet altijd voorkomen. Van een verzwikte enkel tot een stijve nek: blessures zijn vervelend en kunnen ervoor zorgen dat je een tijdje niet optimaal presteert. Gelukkig zijn er verschillende manieren om blessures te behandelen en het herstelproces te versnellen. Een van die manieren is bindweefselmassage. In dit artikel lees je alles over de voordelen van bindweefselmassages bij het herstellen van blessures, welke blessures baat hebben bij bindweefselmassages en waar je rekening mee moet houden als je blessures wilt verlichten met bindweefselmassages. 

herstellen van blessures

De voordelen van bindweefselmassages bij blessures

Bindweefselmassages zijn een uitstekende manier om het herstelproces van blessures te versnellen en te verbeteren. Deze massagetechniek richt zich op het bindweefsel dat zich tussen de spieren, gewrichten en organen bevindt. Het doel van de massage is om de doorbloeding te verbeteren, de spieren te ontspannen en verklevingen in het bindweefsel los te maken. Door deze techniek toe te passen, wordt de flexibiliteit van de spieren vergroot en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Dit heeft als gevolg dat het lichaam sneller herstelt van blessures en dat de kans op nieuwe blessures wordt verkleind. Naast het effect op blessures, kan een bindweefselmassage ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid. Win-win!

 

Bindweefselmassages zijn goed bij diverse klachten

Enkele voorbeelden van blessures die baat kunnen hebben bij bindweefselmassages zijn tenniselleboog, carpaal tunnelsyndroom, plantaire fasciitis en frozen shoulder. Als je last hebt van een van deze blessures, kan een bindweefselmassage een waardevolle aanvulling zijn op je behandeling. In een notendop helpen bindweefselmassages bij het verminderen van spanning rondom pijnlijke plekken en bij het verbeteren van de bloedcirculatie in deze gebieden. Wil je bindweefselmassages inzetten om klachten te verminderen? Houd er rekening mee dat de resultaten per persoon kunnen verschillen. Raadpleeg je arts én een gekwalificeerde masseur voordat je een of meer behandelingen boekt. Zo weet je zeker dat de massage veilig is voor jouw specifieke aandoening.

Herstellen van blessures met bindweefselmassages

Bindweefselmassage is een populaire methode geworden om het herstel van blessures te versnellen. Deze massagetechniek kan helpen om de doorbloeding te verbeteren en de spanning in de spieren te verminderen, wat kan leiden tot een snellere genezing. Maar voordat je een bindweefselmassage laat uitvoeren, zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Allereerst is het belangrijk om een gekwalificeerde masseur te vinden die ervaring heeft met deze techniek. Daarnaast is het essentieel om je blessure te laten beoordelen door een arts voordat je een massage ondergaat. Vergeet ook niet om te communiceren met je therapeut over de intensiteit en frequentie van de massages, en luister naar je eigen lichaam om te voorkomen dat je over je grenzen gaat. Door deze tips in gedachten te houden, kun je op een veilige en effectieve manier profiteren van bindweefselmassages voor het sneller herstellen van blessures.

 

Wil je meer informatie over onze bindweefselmassages en hoe wij jou kunnen helpen bij het herstellen van blessures? Neem nu contact met ons op of boek direct een bindweefsel massage! 

Misschien vindt u dit ook interessant   After Lipo Massage - Wat is het en wat doet het?

Post a Comment