fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Gezondheidsvoordelen van een massage: dit is wat je moet weten

Gezondheidsvoordelen van een massage: dit is wat je moet weten

De gezondheidsvoordelen van een massage gaan verder dan alleen ontspanning. We duiken er maar direct in want het zijn er nogal wat! Lees snel verder om de gezondheidsvoordelen van een massage te ontdekken zodat jij straks met een gerust gevoel jouw massage kunt boeken.

 

Gezondheidsvoordelen van een massage

Allereerst is het fijn om te weten dat een massage er niet alleen voor zorgt dat je lekker ontspant. Na een massage voel je je ook beter, mits je goed voor jezelf zorgt voor en na de massage. Tijdens het krijgen van een massage wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd. Hierdoor kunnen gifstoffen het lichaam sneller verlaten. Het is daarom belangrijk om voldoende water te drinken voor en na de massage. Zo voorkom je mogelijke hoofdpijn, veroorzaakt door de gifstoffen die het lichaam willen verlaten.

Andere gezondheidsvoordelen van een massage zijn dat je stoffen als oxytocine en serotonine aanmaakt tijdens een massage. Hierdoor gaat je stressniveau omlaag en voel je je gelukkiger. Door de tijd te nemen om je volledig te focussen op ontspanning kom je tot slot beter in verbinding met jezelf. Zo kun je de massage gebruiken als reflectietijd waardoor je na de massage misschien andere inzichten hebt. Hiernaast zorgen massages ervoor dat je jouw lichaam beter gaat begrijpen.

 

Gezondheidsvoordelen van een massage

Een massage werkt bloeddruk verlagend

Wist je dat sommige massagetechnieken ervoor zorgen dat je bloeddruk verlaagt wanneer deze te hoog is? Als je last hebt van een hoge bloeddruk dan zijn Zweedse massages erg interessant maar massages waarbij etherische oliën worden gebruikt kunnen de bloeddruk ook omlaag brengen.

Een te hoge bloeddruk is voor iedereen gevaarlijk en wanneer de hoge bloeddruk word veroorzaakt door een andere reden dan stress, dan is het raadzaam om contact te maken met je huisarts. Massages werken voornamelijk stress verlagend en zorgen voor een betere doorbloeding in het hele lichaam. Wanneer de bloeddruk na een massage niet lager wordt dan is het belangrijk om te onderzoeken of er een onderliggende oorzaak van de hoge bloeddruk is.

 

Gezondheidsvoordelen van een massage: immuunsysteem

Gezondheidsvoordelen van een massage immuunsysteem

Het opbouwen en behouden van een sterk immuunsysteem vergt de nodige aandacht. Zo is het belangrijk om regelmatig te sporten, voldoende water te drinken en gezond te eten. Een massage helpt ook bij het versterken van je immuunsysteem. Door massages maak je meer witte bloedcellen aan die je helpen bij het bestrijden van ziekteverwekkers. Een massage kan er dus voor zorgen dat jouw lichaam beter in staat is om ziekteverwekkers te bestrijden door je immuunsysteem te versterken.

Losse en ontspannen spieren

Het fijnste aan een goede massage is ontspanning. Wanneer je al weken rondloopt met gespannen spieren dan kan een massage ervoor zorgen dat je spieren de kans krijgen om te ontspannen. Als je merkt dat je regelmatig rondloopt met opgetrokken schouders dan is het boeken van een ontspanningsmassage misschien de oplossing voor het ongemak dat je voelt.

Gezondheidsvoordelen van een massage losse spieren

Gunstig bij slaaploosheid

Gezondheidsvoordelen van een massage lekker slapen

 

 

 

We hebben al benoemd dat massages zorgen voor de aanmaak van serotonine. Tegelijkertijd zorgt een massage ervoor dat het cortisolgehalte in je lichaam lager wordt. Dit is een mogelijke verklaring voor het positieve effect dat een massage op je slaapritme heeft.

 

Boek jouw massage nu!

Heb je nog vragen? Neem nu contact met ons op en stel al je vragen over de gezondheidsvoordelen van een massage. Wij beantwoorden deze met alle liefde zodat jij van tevoren kunt inschatten of een massage jou helpt bij het oplossen van kwaaltjes en klachten. Een massage is geen garantie voor het verdwijnen van klachten. Toch is het altijd een goed idee om tijd in te plannen zodat je volledig en ongestoord kunt genieten en ontspannen.

Door een massage te verwerken in jouw maandelijkse routine zal je sneller profiteren van de positieve voordelen van een massage. Je voelt je al snel soepeler, rustiger en gelukkiger als je regelmatig de tijd neemt om volledig te ontspannen. Door een ontspanningsmassage met enige regelmaat te boeken is het zeer waarschijnlijk dat je je al snel als herboren voelt.

Wacht niet langer en boek jouw massage nu of neem contact met ons op als je nog niet goed weet welke massage je wilt boeken. Wij helpen je graag verder.

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Eerste professionele massage: zo bereid je je goed voor

Post a Comment