fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Zwanger: is een massage veilig tijdens de zwangerschap?

Zwanger: is een massage veilig tijdens de zwangerschap?

Voor de één is een zwangerschap als een wandeling in het park en de ander kan niet wachten tot de baby er is en het lichaam weer kan herstellen. Hoe dan ook heeft elke zwangerschap een grote invloed op het lichaam. Voor zwangere vrouwen kan het daarom heel fijn zijn om een massage te boeken maar hoe veilig is een massage tijdens de zwangerschap? In dit artikel lees je alles over een massage terwijl je zwanger bent en waar je rekening mee moet houden.

Wist je dat een massage NA je bevalling ook erg belangrijk is?

 

Ik ben zwanger: wanneer kan ik een massage boeken?

Allereerst: gefeliciteerd! Het voldragen van een klein mensje is geen eenvoudige opgave. Wij begrijpen daarom heel goed dat je met al die veranderingen in je lichaam meer toe bent aan een ontspannende massage dan normaal. Toch is het in het eerste trimester niet slim om een massage te boeken. Tijdens een massage komen er namelijk veel afvalstoffen vrij die in het eerste trimester schadelijk kunnen zijn voor de baby. Je wilt je baby zo goed mogelijk beschermen en daarom raden wij af om in het eerste trimester een massage te boeken, maar wanneer is het dan wel veilig om een massage te boeken?

Vanaf het tweede trimester of 14 weken kun je zonder zorgen een massage boeken tijdens de zwangerschap. Je kindje is dan uit de “gevarenzone” waardoor het afvoeren van afvalstoffen niet langer gevaarlijk is.

zwanger

Welke massages moet ik vermijden als ik zwanger ben

 Tussen een normale en een zwangerschapsmassage zitten belangrijke verschillen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om sommige drukpunten te vermijden omdat deze in verbinding staan met de baarmoeder. Door deze drukpunten te stimuleren, stimuleer je de baarmoeder ook en dit wil je tijdens een zwangerschap uiteraard voorkomen. Deze drukpunten vind je bijvoorbeeld in de voeten. Een warmtemassage of hot-stone massage tijdens de zwangerschap is ook af te raden. Omdat er veel warmte gebruikt wordt komen er veel meer afvalstoffen vrij ten opzichte van een normale massage, en dit is zoals je nu weet niet wenselijk tijdens de zwangerschap. 

Tot slot is het belangrijk om niet zelf aan de slag te gaan met aromatherapie. Als je de verkeerde kruiden gebruikt dan kan dit nare gevolgen hebben voor de zwangerschap. Zo is er van Rozemarijn en Salie bijvoorbeeld bekend dat ze krampen kunnen veroorzaken en Smeerwortel en Aloë Vera kunnen zwangerschapsvergiftiging veroorzaken. 

De voordelen van een zwangerschapsmassage

zwanger massage

Als je eenmaal door het eerste trimester heen bent dan kun je dus gerust een massage boeken. Het is hierbij belangrijk om een normale massage te boeken en geen etherische oliën te gebruiken. Een massage heeft voordelen voor zwangere vrouwen. Je slaapt bijvoorbeeld beter waardoor je je overdag ook beter voelt. Een massage zorgt er tevens niet alleen voor dat jij als mama lekker ontspant, maar de baby profiteert hier ook van! Een ontspannen mama is een blije baby. 

Verlichting

Een zwangerschapsmassage kan verlichting brengen wanneer je last hebt van lichamelijke klachten door de zwangerschap. Door de massage wordt de doorbloeding in het hele lichaam gestimuleerd waardoor de pijn minder wordt en je je al snel een stuk beter voelt. Verlichting is op elke manier welkom als je zwanger bent. Overweeg daarom om (na het eerste trimester) regelmatig een massage te boeken zodat je lichaam soepel, ontspannen en gezond blijft. 

zwanger verlichting

Gunstig bij slaaploosheid

zwanger vroeggeboorte

 

 

Het blijkt dat massages tijdens de zwangerschap de kans op vroeggeboorte verkleint. Ook is de kans groot dat er minder complicaties zijn tijdens de bevalling. Dit komt waarschijnlijk door de stimulatie van de doorbloeding door het lichaam van mama waardoor het kindje zich beter kan ontwikkelen. Door massages te combineren met voldoende dagelijkse beweging zorg je niet alleen goed voor je kindje, maar ook voor jezelf.  

 

Bevallen? Boek een after-pregnancy massage! 

Als de bevalling achter de rug is wil je natuurlijk eerst genieten van jullie kindje. Je kunt na de bevalling een after-pregnancy massage boeken waardoor het lichaam sneller hersteld van de zwangerschap. Bij de BodyShapeClinic zijn wij gespecialiseerd in het shapen van het lichaam middels massagetechnieken. Wil jij meer informatie over onze after-pregnancy massage? Lees dan snel verder in ons artikel Wat is een after pregnancy massage. Als je direct een massage wilt boeken dan kan dat natuurlijk ook. Neem snel contact met ons op om een afspraak te maken of advies te krijgen over welke massage het meest geschikt is voor jou. 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Gezondheidsvoordelen van een massage: dit is wat je moet weten

Post a Comment