fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us

Geaccentueerde Lichaamscontouren – De top 3 Massages

Ongeacht je leeftijd, geslacht of huidige conditie, het valt niet te ontkennen dat het belangrijk is om op een gezond gewicht te blijven. Geaccentueerde lichaamscontouren massage verwijst naar een procedure die helpt bij het verwijderen van overtollige huid en vet in probleemgebieden. Dit omvat ook het verstevigen van de huid en het verminderen van cellulitis. In dit artikel lees je er alles over.

Wat is cellulitis?

Voordat we ingaan op de discussie over lypossage, is het de moeite waard om even na te denken over wat cellulitis precies is. Wanneer mensen lypossage zoeken, is het vaak om dit hardnekkige cosmetische probleem aan te pakken.

Een goede massage tegen cellulitis is een bindweefselmassage.

Ons begrip van wat cellulitis is en waardoor het wordt veroorzaakt, is in de loop der jaren enigszins geëvolueerd. Tegenwoordig neemt men aan dat cellulitis het gevolg is van het uitrekken van vezelige banden onder de huid. Dit uitrekken is wat resulteert in het kuiltje-achtige uiterlijk van cellulitis op het huidoppervlak.

Info over cellulitis

De hoeveelheid en het specifieke uiterlijk van cellulitis bij een persoon wordt waarschijnlijk echter beïnvloed door andere factoren dan het gewicht en het lichaamsvetgehalte. Deze andere factoren omvatten zaken als iemands leeftijd, de dikte van hun huid, hun genetica en zelfs hun geslacht. Onderzoekers lijken het erover eens te zijn dat de aanwezigheid, afwezigheid en integriteit van collageen, dat op zijn beurt weer afhankelijk is van de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam, bepalend is. Dit verklaart dan waarom cellulitis vrij ongebruikelijk is bij mannen, terwijl het bij ongeveer 85% van de vrouwen voorkomt.

Het is echter niet alleen de aanwezigheid van oestrogeen in het vrouwelijk lichaam die hieraan bijdraagt. Vrouwen hebben ook de neiging om een ​​collageenvezelnetwerk te hebben dat structureel minder gezond is dan dat van mannen. Overweeg ook de rol van oestrogeen bij het afbreken van collageen in de baarmoederhals, waardoor vrouwen met succes een baby kunnen baren. Zonder het vermogen om snel collageen af ​​te breken, zou de geboorte onmogelijk zijn. En aangezien cellulitisvorming een direct gevolg is van de afbraak van collageen, is het gemakkelijk in te zien waarom zoveel vrouwen last kunnen hebben van cellulitis op het huidoppervlak.

geaccentueerde lichaamscontouren

Het is de moeite waard om te herhalen dat overgewicht niet de enige factor is die bijdraagt ​​aan de vorming van cellulitis. Er zijn inderdaad veel vrouwen met een gezond gewicht, maar die nog steeds last hebben van cellulitis. Gewichtsverlies alleen is dus vaak niet genoeg om cellulitis bij een individu te elimineren. En soms doet gewichtsverlies heel weinig om zelfs maar het uiterlijk van cellulitis te verminderen.

Wat is Lypossage voor geaccentueerde lichaamscontouren?

Hoewel mensen vaak huidcrèmes en andere producten gebruiken om de aanwezigheid van cellulitis aan te pakken, zijn veel van deze zogenaamde remedies niet effectief. Maar wat als er een manier was om cellulitis aan te pakken en te verminderen met behulp van massagetherapie?

‘Lypo’, beter geschreven als ‘lipo’, is het Latijnse voorvoegsel dat ‘dik’ betekent. We zien het terugkomen in het woord ‘lipide’, een veelgebruikte term die men in de biologie gebruikt om te verwijzen naar vetten in het lichaam. Veel mensen zijn ook bekend met het concept van “liposuctie”, waarbij artsen overtollig vet chirurgisch uit het lichaam verwijderen.

Lypossage is dus een massagetechniek die is ontworpen om de aanwezigheid en het verschijnen van lichaamsvet te verminderen door het lymfestelsel, de bloedsomloop, de spierspanning, de huidskleur en meer aan te pakken.

Voordelen van een geaccentueerde lichaamscontouren massage

Veel mensen houden vocht vast en deze lichaamscontourende massage helpt lymfevloeistof te verplaatsen. Lymfevloeistof ​​draagt bij aan cellulitis, door de massage is cellulitis minder zichtbaar. Het verwijdert ook gifstoffen uit het lichaam, wat kan leiden tot gewichtsverlies. Het verbetert daarnaast ook de elasticiteit en huidskleur van je huid.

De duur van de sessie, samen met het aantal benodigde behandelingen, is gebaseerd op de delen van het lichaam waarop je je wilt richten. Zodra je je doel bereikt, kun je overwegen om maandelijkse onderhoudsbehandelingen te ondergaan om je resultaten te behouden.

geaccentueerde lichaamscontouren

Top 3 massages voor geaccentueerde lichaamscontouren

Lymfatische drainagemassage

Lymfe drainagemassage is een soort massage die tot doel heeft de natuurlijke afvoer van lymfe te activeren. Dit type massage is inbegrepen in onze post-lipomassage om ontstekingen te verminderen. Deze worden veroorzaakt door overmatige ophoping van vocht en giftige afvalstoffen in het lichaam die ontstaan ​​na een cosmetische ingreep. De lymfe drainagemassage kan ook oedeem bij zwangere vrouwen verminderen. Een zwangere vrouw hoopt grote hoeveelheden vloeistoffen op die het lichaam vanwege gewichtstoename niet kan verwijderen.

Lymfe drainagemassage kan uitermate gunstig zijn voor cliënten die aan allergieën lijden, recent een operatie hebben ondergaan of aan oedeem lijden. De behandeling is vrij ontspannend voor de cliënt omdat het een zeer kalmerend effect heeft op het lichaam.

Wood therapie

De techniek maakt gebruik van een reeks repetitieve bewegingen met meer dan een dozijn verschillende houten werktuigen. Deze werktuigen manipuleren bepaalde gebieden van spieren, vet en cellulitis en stimuleren het lymfedrainagesysteem om het lichaam te ontdoen van opslagtoxines. Dit vrijkomen van gifstoffen start het metabolisme om vet te verbranden. De manipulatie dient ook om hardnekkige cellulitiszakjes af te breken, waardoor onevenredige uitstulpingen worden verkleind en sinaasappelschilkuiltjes worden gladgestreken.

Braziliaanse Body Sculpt

De Braziliaanse massage maakt gebruik van krachtige bewegingen zoals kneden, glijden, knijpen en percussie, wat meer invloed heeft op spieren dan op vet. Het idee achter de techniek is om de spieren passief te “trainen”. Cliënten voelen de volgende dag vaak pijn alsof ze hebben gesport.

Misschien vindt u dit ook interessant   Wetenschappelijk bewijs: anti-cellulite massages werken!

Post a Comment