fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us

Body contouring En Een Strakkere Huid Na Afvallen

De huid is het grootste orgaan in het lichaam en vormt een beschermende barrière tegen de omgeving. De binnenste laag van je huid bestaat uit eiwitten, waaronder elastine. Collageen, dat 80% van de huidstructuur uitmaakt, zorgt voor stevigheid en kracht. Elastine zorgt voor elasticiteit en helpt onder andere bij een strakkere huid na afvallen.

Tijdens gewichtstoename zet de huid uit om ruimte te maken voor meer groei in de buik en andere delen van het lichaam. Zwangerschap is een voorbeeld van deze uitbreiding. Uitzetting van de huid tijdens de zwangerschap vindt plaats gedurende een paar maanden. De uitgezette huid trekt zich meestal binnen enkele maanden na de geboorte van de baby terug.

Daarentegen dragen de meeste mensen met overgewicht en obesitas jarenlang extra gewicht, vaak al in hun kindertijd of adolescentie. Wanneer de huid aanzienlijk is uitgerekt en lang zo blijft, raken collageen- en elastinevezels beschadigd. Als gevolg hiervan verliezen ze een deel van hun vermogen om in te trekken.

een strakkere huid na afvallen

Bijgevolg, wanneer iemand veel gewicht verliest, hangt overtollige huid aan het lichaam. In het algemeen geldt: hoe groter het gewichtsverlies, hoe meer uitgesproken het losse huideffect.

Bovendien melden onderzoekers dat patiënten die een afslankoperatie ondergaan, minder nieuw collageen vormen. De samenstelling is inferieur aan die van collageen in een jonge, gezonde huid.

Hoewel cosmetische chirurgie een losse huid kan helpen verbeteren, zijn er veel opties voor mensen die medische procedures liever vermijden. Hier zijn manieren waarop je een strakkere huid na afvallen kunt creëren.

Misschien vindt u dit ook interessant   Massage: luxe of noodzaak?

1. Verstevigende crèmes voor een strakkere huid na afvallen

Retinoïden zijn chemische derivaten van vitamine A en omvatten:

 • Tretinoïne
 • Retinezuur
 • adapaleen

Ze verhogen de proliferatie, rijping en omzet van huidcellen. Je kunt het beste crèmes gebruiken die hyaluronzuur bevatten, dat watermoleculen aantrekt en vasthoudt.

Hyaluronzuur helpt:

 • verminderen de diepte van rimpels
 • verhoging van de stevigheid van de huid
 • de ruwheid van de huid verminderen

Huidverzorgingsproducten die lanoline bevatten kun je het beste vermijden. Dit komt door de gestage toename van de snelheid van contactdermatitis (allergische huidreactie) die ermee gepaard gaat.

2. Supplementen

Hoewel er geen magische pil is om een ​​losse huid te herstellen, kunnen bepaalde supplementen nuttig zijn.

3. Sporten voor een strakkere huid na afvallen

Het opbouwen van spiermassa door middel van krachttraining kan het uiterlijk van een losse huid helpen verminderen. Als de losse huid het gevolg is van gewichtsverlies is dit vooral een goed idee. Als overtollig vet de huid lange tijd uitzet, kan de huid een deel van zijn vermogen om te krimpen verliezen door gewichtsverlies. Het vervangen van dat verloren vet door spiermassa kan het uiterlijk van een losse huid verminderen. Ook zorgt het voor een strakkere huid na afvallen.

een strakkere huid na afvallen

4. Masseer het gebied

Het masseren van een losse huid kan de bloedstroom verhogen en een antiverouderingsreactie opwekken. Een studie analyseerde de effecten van huidmassage in combinatie met een anti-aging huidcrème. De studie toonde aan dat regelmatige massage met een handbediend oscillerend massageapparaat de positieve effecten van de crème versterkte.

Naast massage kun je ook een zout- of suikerscrub gebruiken om de doorbloeding te verbeteren.

5. Cosmetische ingrepen

Veel niet-chirurgische ingrepen kunnen helpen voor een strakkere huid na afvallen. Deze procedures omvatten:

Chemische peelings

Het verwijderen van de buitenste laag van de oude huid kan het aanzien van een losse, slappe of gerimpelde huid op het gezicht en de hals verminderen. Zodra de oude huid loslaat, is de huid eronder meestal minder gerimpeld en gladder.

Ablatieve laserresurfacing

Deze procedure wordt ook wel “laserpeeling” genoemd. Het is vergelijkbaar met een chemische peeling omdat het de buitenste laag van de oude huid verwijdert. De laser verwarmt ook de lagen onder de toplaag. Deze warmte bevordert de aanmaak van collageen.

Echografie huidverstrakking

Deze procedure gebruikt warmte om de productie van collageen te stimuleren. Gerichte ultrasone energie wordt door het huidoppervlak overgedragen om diepere lagen te verwarmen.

Radiofrequente behandelingen

Dit is een andere vorm van veilige energieoverdracht die de huid verwarmt om de productie van collageen te stimuleren. Deze methode richt zich op de buitenste laag van de huid.

Misschien vindt u dit ook interessant   Zelfmassage: 4 rekoefeningen die je thuis kunt doen

IPL / RF-combinatiebehandelingen

Deze behandelingen combineren intens gepulseerd licht (IPL) en radiofrequentie (RF). Het proces verwarmt de buitenste en diepere huidlagen om de productie van collageen te vergemakkelijken.

Neuromodulatoren voor strakkere huid na afvallen

Deze behandeling wordt vaak Botox genoemd. Het toxine botulinum, waarvan bekend is dat het rimpels verzacht, wordt in de huid geïnjecteerd. Hoewel dit niet de meest holistische procedure is, vereist het een minimale hersteltijd en vermindert het de verschijning van losse huid bij injectie in bepaalde gebieden waar spieren tegengesteld aan elkaar werken.

Dit zijn allemaal voorbeelden van minimaal invasieve, niet-chirurgische technieken om een ​​losse huid te verminderen. Er zijn ook operaties om losse huid te verwijderen. Deze worden lichaamscontouren genoemd. Body contouring kan ook plooi- of liftoperaties worden genoemd. Ze omvatten een incisie en het verwijderen van extra vet en huid.

Als andere losse huidverstrakkingstechnieken niet de resultaten opleveren waarnaar je op zoek bent, kun je ervoor kiezen om een ​​arts te raadplegen om te zien of body contouring de juiste keuze voor je is.

een strakkere huid na afvallen

6. Body contouring voor strakkere huid na afvallen

Degenen die een aanzienlijke hoeveelheid gewicht hebben verloren, vragen vaak een operatie om overtollige huid te verwijderen. Bij body contouring wordt een grote incisie gemaakt en worden overtollige huid en vet verwijderd. De incisie wordt gehecht met fijne steken om littekens te minimaliseren.

Specifieke operaties voor lichaamscontouren omvatten:

 • Buikwandcorrectie (buikwandcorrectie): verwijdering van de huid van de buik.
 • Onderlichaamslift: verwijderen van huid van de buik, billen, heupen en dijen.
 • Bovenlichaamslift: verwijdering van de huid van de borsten en rug.
 • Mediale dijbeenlift: verwijdering van de huid van de binnen- en buitenkant van de dijen.
 • Brachioplastiek (armlift): verwijdering van de huid van de bovenarmen.

Meerdere operaties worden meestal uitgevoerd op verschillende lichaamsdelen gedurende een periode van één tot twee jaar na een groot gewichtsverlies.

Bij operaties voor lichaamscontouren is meestal een ziekenhuisopname van één tot vier dagen nodig. De hersteltijd thuis is doorgaans twee tot vier weken. De operatie kan ook enkele complicaties veroorzaken, zoals bloeding en infecties.

Dat gezegd hebbende, hebben de meeste onderzoeken aangetoond dat lichaamscontouren de kwaliteit van leven van voorheen zwaarlijvige mensen verbetert. Eén onderzoek meldde echter dat sommige scores op het gebied van kwaliteit van leven afnamen bij degenen die de procedure hadden ondergaan.

Conclusie

Een losse huid kan problematisch zijn, maar er zijn meerdere manieren om deze te minimaliseren of te verminderen. Collageen is een grote factor in de elasticiteit van de huid. Het stimuleren van de productie van collageen in jouw lichaam is een manier om een ​​strakkere huid na afvallen te ontwikkelen.

Post a Comment