fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Dit voel je na een bindweefselmassage

Dit voel je na een bindweefselmassage

Bindweefselmassage is niet zo ontspannend of rustgevend als andere soorten massages. De therapeut kan diepe druk of slagen gebruiken om spanning uit de spieren en weefsels in uw lichaam te halen. Dit type massage kan ook betrekking hebben op het strekken van uw spieren en het gebruik van verschillende hulpmiddelen om littekenweefsel te helpen afbreken. Na een behandeling is het dan ook niet vreemd dat je last hebt van een beurs gevoel. Dit voel je na een bindweefselmassage! 

bindweefselmassage

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een vorm van massage die zich richt op de diepere lagen van spier- en bindweefsel. Het wordt vaak gebruikt om chronische pijn en blessures te behandelen. Hiernaast worden bindweefsel massages gegeven om de flexibiliteit te verbeteren en de spieren te versterken. Het doel van dit type massage is om de circulatie van bloed en lymfevocht te verbeteren, spierspanning en littekenweefsel los te maken en het bewegingsbereik te verbeteren.

De bindweefsels zijn de weefsels die onze huid haar stevigheid en elasticiteit geven. Als we ouder worden, breken deze weefsels af en dat geldt ook voor de stevigheid van onze huid. Bindweefselmassage kan helpen deze stevigheid te herstellen door de doorbloeding naar het bindweefsel te vergroten.

Zo bereid je je voor een bindweefselmassage

Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op een bindweefselmassage. Je kunt bijvoorbeeld een warm bad of douche nemen om je spieren te helpen ontspannen voor de afspraak. Het is ook mogelijk om even de tijd te nemen om je spieren te strekken voordat de massage begint. Drink bovendien genoeg water voor en na de massage om je lichaam te ondersteunen bij het afvoeren van gifstoffen.

Dit voel je na een bindweefselmassage

Veel mensen hebben nog nooit een bindweefselmassage ervaren, een soort massage die zich richt op de fascia en spieren. Het wordt vaak gebruikt om chronische pijn en stijfheid te verlichten. Een bindweefselmassage kan heel ontspannend zijn, maar kan ook pijnlijk zijn. Als je bijvoorbeeld last hebt van chronische pijn in je nek of rug, dan is dit de perfecte behandeling om van klachten af te komen.

De bindweefselmassage kan op verschillende manieren gegeven worden. De therapeut kan zijn handen, ellebogen, onderarmen of knokkels gebruiken om druk uit te oefenen op het bindweefsel. Ze kunnen hun voeten, knieën of benen gebruiken om vanuit verschillende hoeken en richtingen druk uit te oefenen. Ze kunnen ook hun gewicht gebruiken om druk uit te oefenen op het lichaam. Hiernaast worden er vaak hulpmiddelen gebruikt bij een bindweefselmassage.

Een paar uur na een goede bindweefselmassage zou je je energiek en verfrist moeten voelen met een verbeterd bewegingsbereik in de gewrichten en spieren. Heb je echter je allereerste massage geboekt en staan je spieren al langere tijd onder druk? Dan is het mogelijk dat je last krijgt van wat spierpijn na de massage. Als deze spierpijn of beursheid wegtrekt dan voel je je als het goed is weer als nieuw!

Benieuwd naar welke massage van Bodyshape Clinic het beste bij jou past? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies! 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Water drinken na een massage: waarom is dit zo belangrijk?

Post a Comment