fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us

Dikker worden na liposuctie: feit of fabel?

Liposuctie behandelingen zijn populair en nu de zomer eraan komt zijn steeds meer mensen op zoek naar manieren om vetophopingen op lastige plekken te verminderen. Een liposuctie behandeling is ideaal om plaatselijke vetophopingen aan te pakken, maar is het resultaat blijvend? In dit artikel gaan wij dieper in op de vraag of dikker worden na liposuctie een feit of fabel is. 

 

Wat is een liposuctie behandeling?

Bij een liposuctie behandeling wordt plaatselijk teveel aan vetweefsel weggezogen zodat je een gestroomlijnd figuur krijgt. De huid en onderliggend weefsel zijn tijdens de behandeling plaatselijk verdoofd. Door de verdovingsvloeistof wordt vetweefsel losgeweekt en worden bloedingen verminderd. Vervolgens worden er met behulp van een kleine zuignaald en een vacuümpomp vetcellen weggezogen. Na afloop van de liposuctie behandeling plak je de incisies af met pleisters.

Na de behandeling mag je in de meeste gevallen dezelfde dag weer naar huis. Je mag alleen niet zelf naar huis rijden. In de dagen na de liposuctie is het normaal dat de behandelde huid wat gezwollen is. Het zien van bloeduitstortingen is ook normaal. De zwelling en de bloeduitstortingen verdwijnen meestal na enkele weken. Om het beste resultaat te behalen kun je het beste een after lipo-massage boeken. Hiermee zorg je ervoor dat je sneller hersteld en verlaag je de kans op complicaties. 

dikker worden na liposuctie

Is het waar dat je na liposuctie weer dikker kunt worden?

Als we het hebben over de vraag of je dikker kunt worden na liposuctie dan is het antwoord simpel. Na liposuctie is het niet normaal als je op dezelfde plek weer dikker wordt. Het is na een liposuctiebehandeling echter niet zo dat je helemaal niet meer kunt aankomen.

De vetcellen die tijdens liposuctie worden verwijderd kunnen niet meer door het lichaam worden aangemaakt, maar als je dan toch aankomt dan worden de bestaande vetcellen in het lichaam groter. Hierdoor kun je toch dikker worden na een liposuctie behandeling. 

Hoe voorkom ik dat ik dikker word na liposuctie?  

Om te voorkomen dat je dikker word na liposuctie kun je het beste bewegen en gezond eten. Door goed voor je lichaam te zorgen zal je merken dat je gewicht minder schommelt en dat je je na verloop van tijd beter gaat voelen. Drink voldoende water, beweeg ten minste 1 uur per dag en eet wanneer je lichaam aangeeft dat het voedsel nodig heeft. Een liposuctie behandeling is een snelle oplossing voor het verwijderen van vetophoping op de korte termijn. Door goed naar je lichaam te luisteren boek je op de lange termijn ook de beste resultaten. 

 

4 feitjes over liposuctie 

dikker worden na liposuctie vet

De meeste artsen zijn het erover eens: er zit een maximum aan het aantal liters dat men kan wegnemen tijden één liposuctie behandeling. Hoeveel vet er precies weggehaald kan worden hangt af van verschillende factoren waaronder het BMI gehalte. De meeste artsen geven echter aan dat het maximale veilige volume om weg te nemen, minder dan 5 liter is. 

Liposuctie is een manier om je lichaam te stroomlijnen. Het is dus niet zo dat je liposuctie kunt gebruiken om overgewicht tegen te gaan. Na een liposuctie behandeling is het aan te raden om een week rustig aan te doen. Het is echter niet zo dat je na de behandeling veel stil moet zitten. Wanneer je na de behandeling beweegt wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor je sneller geneest. Na 2 weken ben je weer volledig actief en na 6 weken kun je weer fitnessen en zwaar werk verrichten. 

dikker worden na liposuctie bewegen

Is liposuctie gevaarlijk?

liposuctie

 

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, maar in geval van liposuctie is het risico erg klein. Pas op voor infecties en maak de wonden na de ingreep goed schoon. Overleg bij twijfel, koorts of pijn altijd met de arts om er zeker van te zijn dat je geen last hebt van gevaarlijke complicaties. In de meeste gevallen is één liposuctie behandeling voldoende om tot het gewenste resultaat te komen. In uitzonderlijke gevallen is het nodig om 2 behandelingen te nemen voor het gewenste resultaat.

Je zult merken dat littekens na liposuctie nauwelijks zichtbaar zijn. De incisies worden op plekken gemaakt die niet goed zichtbaar zijn. Wanneer er geen medische noodzaak is voor een liposuctie behandeling, dan zal deze niet vergoed worden door de zorgverzekering. In sommige gevallen is dit echter anders. Neem hiervoor contact op met jouw zorgverzekering zodat je uitsluitsel kunt krijgen over een eventuele vergoeding voor de liposuctie behandeling. 

liposuctie 1

Boek jouw liposuctie behandeling

Dikker worden na liposuctie is een fabel. Een liposuctie behandeling is permanent en wordt gedaan om plaatselijke vetophoping te verwijderen. Ben jij niet tevreden over bepaalde plekken op jouw lichaam en lukt het niet om hardnekkige vetjes weg te trainen? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie over after lipomassages of boek jouw after lipomassage meteen. Zo ben je voor de zomer helemaal gestroomlijnd en klaar voor het strand. 

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Liposuctie bij mannen: buikvet verwijderen

Post a Comment