fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Anti Cellulite Massage - Wat is het en hoe werkt het_

Anti Cellulitis Massage – Wat is het en hoe werkt het?

Voordat we alles uitleggen over een anti cellulitis massage, kijken we naar de oorzaak. Cellulitis is een veel voorkomend probleem dat vrouwen tijdens hun leven ervaren, ongeacht hun leeftijd, etniciteit of fysieke fitheid. Cellulitis verschijnt als een kuiltje of krater op de huid en komt meestal voor op de dijen, billen en buik. Dit “rimpelend” effect wordt veroorzaakt doordat normaal vet tegen normale bindweefselbanden onder het huidoppervlak drukt. Verschillen in de hoeveelheid of de kwaliteit van het vet of het bindweefsel bepalen of een dergelijk rimpelend effect opvalt. Hoewel het helemaal niet schadelijk is voor de gezondheid, kan het verschijnen van cellulitis een negatief lichaamsbeeld opwekken.

Een van de veel gestelde vragen die we van patiënten krijgen, betreft de effectiviteit van cellulitis massages. Maar werkt een cellulitis massage echt?

Oorzaken van cellulitis

Je huid, vet, spieren en andere weefsels zijn in lagen. Men denkt dat cellulitis ontstaat wanneer de vezelige banden van bindweefsel die de huid aan de spieren verankeren, afbreken, waardoor vetcellen omhoog kunnen duwen in de huidlaag. Dit zorgt voor de ongelijke, hobbelige textuur.

woman in black panty and blue button up shirt

Iedereen heeft vetcellen. Hoewel we allemaal vatbaar zijn voor cellulitis, zijn sommige mensen er meer vatbaar voor dan anderen. Enkele factoren die de kans op cellulitis vergroten, zijn onder meer:

Geslacht

Mannen hebben bindweefsel dat in een kriskras patroon ligt, en die kruisende banden zijn goed in het vasthouden van vetcellen. Vrouwen hebben daarentegen verticale banden van bindweefsel waardoor de vetcellen eerder uitpuilen naar het oppervlak van de huid.

Leeftijd

Naarmate we ouder worden, is onze huid minder elastisch en worden bindweefselbanden van nature zwakker.

Hormonen

Hormonen – met name het hormoon oestrogeen – lijken een rol te spelen bij de vorming van vetcellen en cellulitis. Dit kan een andere reden zijn waarom vrouwen meer cellulitis hebben dan mannen. Het kan ook helpen verklaren waarom cellulitis voor het eerst lijkt te beginnen na de puberteit en soms verergert tijdens de zwangerschap.

Misschien vindt u dit ook interessant   De voordelen van een handmassage

Genetica

Genen kunnen de verdeling van vetcellen, de elasticiteit van de huid en andere factoren die cellulitis beïnvloeden, dicteren.

Eetpatroon

Volgens onderzoek kan een dieet met veel vet, zout en veel conservering stofwisselingsstoornissen veroorzaken die cellulitis kunnen versnellen.

Levensstijl

Bepaalde leefstijlfactoren, zoals onvoldoende lichaamsbeweging en te veel alcohol drinken, kunnen de bloedsomloop, ontstekingen en de manier waarop vetcellen worden gevormd en door het lichaam worden verdeeld, beïnvloeden.

Hoe kom je van cellulitis af?

Cellulitis treft voornamelijk vrouwen en de meest voorkomende getroffen gebieden zijn de dijen, billen, buik, armen en benen. Hoe je met cellulitis omgaat, hangt af van het deel van het lichaam dat wordt aangetast. Er zijn 3 primaire manieren om met cellulitis om te gaan:

  • verwijder vet
  • bindweefsel versterken
  • verbeter de bloedcirculatie

Alle verschillende methoden om cellulitis te elimineren of te voorkomen, hebben invloed op een of alle drie manieren om cellulitis te verminderen en te voorkomen. Er zijn talloze behandelingen en oplossingen beschikbaar, zoals een anti cellulitis massage, cellulitis crèmes en lasertherapie.

woman in black panty standing

Wat is anti cellulitis massage?

Een anti cellulitis massage is een gespecialiseerde massage die wordt beschreven als een natuurlijke manier om cellulitis te elimineren. Anti cellulitis massage oefent grote druk uit op delen van de huid die zijn aangetast door cellulitis. Deze druk zou zowel gifstoffen als vet afbreken en tegelijkertijd de bloedcirculatie naar het gebied verbeteren. De algemene theorie is dat het mogelijk is om de huid te manipuleren door de zakken met vetcellen fysiek gelijkmatig onder de huid te verspreiden.

Werkt een anti cellulitis massage?

Dijen en anti cellulitis massage

Dijen zijn het meest voorkomende gebied dat wordt aangetast door cellulitis. Omgaan met cellulitis op de dijen is misschien gemakkelijker dan het omgaan met cellulitis op andere delen van het lichaam.

Anticellulitismassage is ideaal om cellulitis op de dijen aan te pakken omdat de massagetherapeut veel lichaamsoppervlak heeft om aan te werken en de speciale massagetechniek uit te voeren om het onderliggende vet weg te duwen en te rollen.

Misschien vindt u dit ook interessant   Water drinken na een massage: waarom is dit zo belangrijk?

Billen en anti cellulitis massage

De billen zijn de eerste plaats waar cellulitis vaak voorkomt bij vrouwen. Dit komt omdat bij de meeste vrouwen overtollig vet eerst in de billen wordt opgeslagen. Zoals je inmiddels weet, is de primaire oorzaak van cellulitis vergrote vetcellen en verzwakt bindweefsel. Situaties als gewichtstoename en een zittende levensstijl kunnen dus vrij snel cellulitis op de billen veroorzaken.

Anticellulitismassage is ideaal om cellulitis op de billen te behandelen. Dit komt doordat de massagetherapeut voldoende ruimte heeft om aan te werken en de speciale techniek te gebruiken die nodig is om het vet af te breken en het huidoppervlak glad te maken.

woman massaged

Benen en anti cellulitis massage

Cellulitis op de benen komt niet zo vaak voor en cellulitis komt meestal voor op de dijen en de billen. De belangrijkste manier om cellulitis op de benen aan te pakken, is door je te concentreren op het verbeteren van de bloedcirculatie en het versterken van de benen.

Anticellulitis massage is ideaal om cellulitis op de benen te verminderen omdat de massage direct de bloedcirculatie in je benen verhoogt en de massagetherapeut voldoende ruimte heeft om aan te werken en de speciale technieken uit te voeren om het overtollige vet in de benen af ​​te breken.

Conclusie

Cellulitis is een veelvoorkomend probleem bij de meerderheid van de vrouwen en ook bij sommige mannen. Er zijn verschillende manieren om cellulitis te verminderen en te elimineren. Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van onze klanten om cellulitis te verminderen en te elimineren met regelmatige anticellulitismassages. Cellulitis kan worden bestreden door regelmatige en kwalitatieve zelfzorg en door gebruik te maken van alle verschillende opties die tot je beschikking staan om cellulitis te verminderen, te elimineren en te voorkomen.

Post a Comment