fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Wetenschappelijk bewijs: anti-cellulite massages werken!

Wetenschappelijk bewijs: anti-cellulite massages werken!

In mei 2020 werd er een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd over de werking van anti-cellulite massages. Het onderzoek duurde 24 weken en tijdens het onderzoek werd er een eenvoudig massageapparaat voor thuis gebruikt. Alle 40 vrouwen die meededen aan het onderzoek merkten duidelijk verschil tijdens het gebruik van het massageapparaat. Na eenmaal gestopt te zijn met masseren, kwam de cellulite al snel weer terug. Dat massages dus werken is wetenschappelijk bewezen, maar waarom werken ze zo goed? En waarom komt cellulite terug zodra je stopt met de behandeling? Je ontdekt er meer over in dit artikel!

anti-cellulite massages

Waarom werken cellulite massages?

Cellulite massages zijn een populaire vorm van behandeling om een sinaasappelhuid te verminderen. Deze massagetechniek helpt bij het afbreken van vetophopingen en het verbeteren van de bloedsomloop. Dit zorgt ervoor dat het uiterlijk van cellulitis verminderd. Het helpt ook om eventuele vezelachtige banden te verbreken die kuiltjes in de huid veroorzaken. Hiernaast verhogen deze massages de bloedtoevoer naar het gebied, wat kan helpen om ontstekingen te verminderen en genezing hiervan te bevorderen.

Waarom komt cellulite terug zodra je stopt met een behandeling?

 

Cellulite is een veel voorkomend cosmetisch probleem dat veel mensen treft. Hoewel er behandelingen beschikbaar zijn om het uiterlijk van cellulite te verminderen, komt het vaak terug zodra de behandeling stopt. Dit komt omdat de onderliggende oorzaken van cellulite niet zijn aangepakt. Daarom zullen dezelfde aandoeningen die het in de eerste plaats veroorzaakten, blijven bestaan en ervoor zorgen dat de uiterlijke verschijnselen van cellulite terugkomen.

De meest voorkomende oorzaken van cellulite zijn slechte voeding, een gebrek aan lichaamsbeweging, uitdroging, hormonale onbalans, erfelijkheid, stress en veroudering. Om te voorkomen dat cellulite terugkeert nadat de behandeling is gestopt, is het belangrijk om deze onderliggende oorzaken aan te pakken door veranderingen in levensstijl aan te brengen. Dit doe je door bijvoorbeeld gezond te eten en regelmatig sporten. Bovendien kan het gebruik van crèmes of lotions het uiterlijk van cellulitis helpen verminderen. Je kunt deze crèmes of lotions dus gerust toevoegen aan je self-care routine!

Kan ik anti-cellulite massages ook thuis uitvoeren? 

Hoewel er een aantal behandelingen mogelijk zijn, zoals massagetherapie en laserbehandelingen, is het ook mogelijk om cellulitis thuis weg te masseren. Er zijn speciale huishoudelijke apparaten die voor dit doel zijn ontworpen. Als je echter wilt profiteren van de ontspannende voordelen van een massage buitenshuis, dan kun je een anti-cellulitis massagesessie boeken bij de Bodyshape Clinic in Amsterdam of Antwerpen.

Wil je lichaamsdelen behandelen waar je niet goed bij kunt? Een anti-cellulitis massage door een massagetherapeut is een effectieve manier om de zichtbaarheid van cellulitis te verminderen. Dit type massage helpt vetophopingen in het lichaam af te breken, de bloedsomloop te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Het kan ook helpen om de algehele teint en textuur van de huid te verbeteren en het vasthouden van vocht te verminderen. Bovendien kan het helpen om stressniveaus te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren.

Wil je meer informatie over onze anti-cellulite massages? Neem nu contact met ons op of boek direct een after lipo massage! 

Misschien vindt u dit ook interessant   Een veilige Mommy Make Over: de kracht van de after pregnancy massage

Post a Comment