fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Alles over de Faja

Alles over de Faja

Als je een BBL aan het plannen bent of een andere cosmetische ingreep laat uitvoeren, dan is de kans groot dat je het woord Faja vaak hoort vallen. Een Faja is een postoperatief drukpak, waarmee het gewenste resultaat bereikt kan worden. Draag je de Faja niet of niet op de juiste manier, dan heeft dit gevolgen voor het eindresultaat. Dit is alles wat je over de Faja moet weten. Je ontdekt hier ook waar je het beste een Faja kunt aanschaffen!

Wat is een Faja precies?

Het herkennen van afgeleide pijn kun je gelukkig gewoon vanuit huis doen. Door druk uit te oefenen op spieren in het lichaam kun je triggerpunten herkennen. Deze punten doen pijn als je ze diep stimuleert en veroorzaken meestal pijn op een andere plek in het lichaam. Heb je het gevoel dat je een triggerpunt hebt gevonden, controleer dan de huid op die plek. Als er een wondje, puistje, blauwe plek of een andere oorzaak is voor de pijn wanneer je erop drukt, dan is dit geen triggerpunt. Door triggerpunten te masseren kun je al snel verlichting creëren, maar voor het effectief aanpakken van afgeleide pijn kun je het beste regelmatig langs de massagesalon. Zo geef je jezelf meteen een moment voor jezelf!

 

 

Alles over de Faja

Waarom het dragen van een Faja belangrijk is

Een Faja is dus een drukpak dat je na een cosmetische ingreep draagt om het beste resultaat te bereiken. Afhankelijk van de ingreep draag je een Faja die speciaal gemaakt is voor een specifieke ingreep. Ga je bijvoorbeeld voor een BBL, dan draag je een ander drukpak dan wanneer je een liposuctie behandeling voor je buik ondergaat. Faja’s zijn voorzien van een klittenbandsluiting of haakjes die je één voor één sluit. Ze worden gemaakt van rekbaar materiaal, maar bieden tegelijkertijd genoeg ondersteuning. Het dragen van de Faja bouw je na de operatie op. Je begint dus niet direct met het meest strakke drukpak, maar geeft je lichaam de tijd om aan de Faja te wennen.

In de meeste gevallen draag je na een cosmetische ingreep 3 Faja’s. De eerste Faja biedt minimale druk, zodat je lichaam na de behandeling niet teveel wordt belast. Je draagt deze Faja voor 7 tot 10 dagen na de behandeling. Hierna ga je verder met fase 2, waarin je een band of pak draagt die meer ondersteuning biedt. Deze Faja hoort veel strakker te zitten dan de vorige en draag je gemiddeld 3 maanden lang. Tot slot ga je fase 3 in, waarin je een drukpak draagt die het lichaam shaped. Je kunt met je arts overleggen hoe lang jij Faja’s moet dragen om het beste resultaat te bereiken.

Koop direct een drukpak

Ben jij een behandeling aan het plannen en wil je je goed voorbereiden? Dan kun je bij de BodyshapeClinic terecht voor het kopen van Faja’s voor elke behandeling. Onze experts helpen je graag met het kiezen van het juiste drukpak. Hiernaast kunnen wij je adviseren over verschillende massages die het herstel na een cosmetische ingreep versnellen. Ben jij benieuwd naar wat ons team voor jou kan betekenen? Neem nu contact met ons op voor meer informatie over massages of boek jouw massage meteen.

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Body Sculpting: het geheim achter een mooi gevormd lichaam

Post a Comment