fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us

After Lipo Massage – Wat is het en wat doet het?

Wat is after lipo massage?

Een after lipo massage kan uit vele technieken bestaan, afhankelijk van het advies van je chirurg. De meest voorkomende modaliteit die we gebruiken, is handmatige lymfedrainage, maar je chirurg zal ons begeleiden wat de beste massage is voor een complete en effectieve therapie voor je specifieke behoeften. Iedereen is anders en heeft een plan nodig dat specifiek is voor je persoonlijke genezing en proces. Wat ze ook suggereren, we kunnen een mix van technieken bieden die een verschillende intensiteit gebruiken, afhankelijk van je herstel na je liposuctie. We kunnen manuele lymfedrainage combineren met myofasciale en diepe weefselmassage om vetklonten af te breken die harde bolletjes vormen onder je huid en om te helpen bij het verdrijven van gifstoffen en vocht door je lichaam.

Waarom een after lip ​​massage?

Tijdens de postoperatieve periode kan zich natuurlijk littekenweefsel ophopen in de behandelde gebieden. Dit weefsel vormt zich in de kleine tunnels die worden gecreëerd door de afzuiginstallaties die worden gebruikt om overtollige vetcellen te verwijderen, waardoor bindweefsel en oppervlakkig vet samenklonteren en oneffenheden langs het oppervlak ontstaan. Dit kan kuiltjes, deuken en klonterige of oneffen gebieden veroorzaken langs behandelde gebieden.

Littekenweefsel is normaal gesproken een goede zaak, omdat het een goed teken is dat je lichaam zichzelf op de juiste manier geneest. Knobbeltjes permanent littekenweefsel kunnen echter het uiterlijk van je huid negatief beïnvloeden. Voor postoperatieve liposuctiepatiënten kan het verschijnen van dergelijk weefsel onder de huid het lijken alsof het het hele doel van liposuctiebehandeling verslaat.

Het is absoluut belangrijk om je huid glad te strijken voordat het onderliggende weefsel verhardt tot permanent littekenweefsel. Een krachtige massage kan deze onregelmatigheden in het oppervlak helpen verminderen door de vorming van littekenweefsel te voorkomen. Massage kan ook helpen bij het verminderen van huidoedeem. Veel chirurgen bevelen aan dat hun patiënten zelfmassage uitvoeren op de getroffen gebieden, inclusief de romp, nek en middengezicht.

Hoe werkt een after lipo massage?

De behandeling wordt uitgevoerd door middel van manuele lymfedrainage. Dit is een huidmassage ter ondersteuning en stimulatie van het lymfestelsel. Hierdoor word je lymfestelsel weer geactiveerd en kan het overtollige vocht gemakkelijk worden afgevoerd. We gebruiken ook een echo-apparaat dat blauwe plekken en zwelling minimaliseert, en radiofrequentie om de huid strakker te maken. De behandeling stimuleert de afvoer van vetcellen en lymfevloeistof, verzacht verhard littekenweefsel en bevordert de doorbloeding van de huid. De huid wordt steviger, gladder, gezonder en gladder.

Misschien vindt u dit ook interessant   Hoe krijg je een spierknoop weg?

Het is een uitstekende behandeling zowel voor als na behandeling bij liposuctie, liposcupltuur en buikwandcorectie.

Voordelen van een after lipo massage

Na cosmetische operaties zoals liposuctie, buikwandcorrectie of arm-, dij- en Braziliaanse billenliften, zijn de lymfekanalen verstoord en duurt het ongeveer twee tot drie maanden om nieuwe verbindingen te maken. Plastisch chirurgen zijn het erover eens dat het toevoegen van een reeks lymfemassages aan de postoperatieve zorgroutines van een patiënt hun herstel ten goede kan komen.

De massagetechniek helpt zwelling te verminderen en esthetische resultaten te verbeteren door de verstopping van het weefsel te verminderen. De masseuse zal extra vocht naar het lymfeweefsel masseren, zodat het sneller door het lichaam wordt opgenomen. En dat kan ook helpen om infectie te voorkomen. Wanneer er lymfatische congestie is, is infectie een veel hoger risico en kun je genezingsproblemen krijgen als gevolg van de zwelling van weefsel. Dat kan op zijn beurt leiden tot druk op de incisielijnen.

Wanneer moet je een after lipo massage plannen?

Het wordt aanbevolen dat patiënten die operaties zoals liposuctie of buikwandcorrectie hebben ondergaan, beginnen met drie tot vijf massagesessies die twee weken na de ingreep beginnen. De timing is ideaal omdat de blauwe plekken weg zijn, dus het zal niet pijnlijk zijn.

Opgemerkt moet worden dat lymfedrainagemassages niet worden aanbevolen voor patiënten die een van de volgende aandoeningen hebben:

  • Congestief hartfalen
  • Geschiedenis van bloedstolsels of beroerte
  • Huidige infectie
  • Lever- of nierproblemen

Soorten liposuctie en wanneer after lipo massage nodig is

Er zijn drie veelgebruikte liposuctietechnieken waarbij we kunnen plannen of lymfatische massage nodig zal zijn of niet. De enige techniek waarbij na de operatie geen massage nodig is, is wanneer de operatie wordt uitgevoerd met dunne canules. Dit komt omdat de tunnels (van de vettextractie) gemaakt door de dunne canule zo klein zijn dat ze geen vloeistof verzamelen zoals grote tunnels gemaakt door grotere canules.

Misschien vindt u dit ook interessant   Stress verlagen met een bindweefselmassage

Liposuctie uitgevoerd met dunne canules heeft geen postoperatieve massage nodig om een ​​glad resultaat te bereiken.

Ultrasoon / Laser Lipo

Een ultrasone canule of een lasercanule werkt door energie uit te zenden die de vetcellen langs het pad van de canule vloeibaar maakt of “smelten”. Deze dode vetcellen worden vervolgens weggezogen.

Helaas kan diezelfde energie sommige cellen beschadigen die niet worden weggezogen. Het lichaam creëert dan een ontstekingsreactie rond deze dode of beschadigde cellen, wat op zijn beurt leidt tot verdere weefselvernietiging. Het resultaat zijn grote weefselspleten die moeten worden gerepareerd of opgevuld door littekenweefsel. Postoperatief zullen veel chirurgen die deze techniek uitvoeren, massagetherapie aanbevelen. In veel gevallen is massagetherapie helaas de enige manier om een ​​glad eindresultaat te krijgen.

Conventionele afzuigcanules

Conventionele afzuigcanules zuigen alles rond de canule op. Hoe groter de canule, hoe groter de opening van het ontbrekende weefsel dat achterblijft. Elke canule met een diameter groter dan 4 millimeter kan gaten in het weefsel achterlaten die moeten worden opgevuld door littekenweefsel. Soms worden deze grote gaten in het weefsel opgevuld met vocht en dat wordt een seroma genoemd.

Kleine afzuigcanules

Wanneer je kleine canules gebruikt met een diameter van 3 millimeter of minder met kleine zuiggaten, is het vrijwel onmogelijk om grote weefselspleten achter te laten die tot littekenweefsel zullen leiden. De reden is dat door het weefsel in meerdere kleine fragmenten te verwijderen, je normaal weefsel ertussen laat dat het weefsel kan repareren zonder littekenmassa’s of interne verklevingen te creëren.

Post a Comment