fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
Afgeleide pijn verhelpen met een massage

Afgeleide pijn verhelpen met een massage

Afgeleide pijn, wat is dat eigenlijk? Afgeleide pijn is voelbaar op een specifieke plek, maar de oorzaak is hier niet te vinden. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat mensen last hebben van hun onderrug, maar de oorzaak in de schouders te vinden is. Soms kan het dus lonen om een massage te boeken om afgeleide pijn aan te pakken, omdat het hele lichaam tijdens een massage wordt aangepakt. Is de pijn afkomstig van de schouders, dan zul je het verschil na een schoudermassage snel merken. Alle reden om te onderzoeken of jouw afgeleide pijn misschien verholpen of minstens verlicht kan worden met bijvoorbeeld een bindweefselmassage.  

 

Zo herken je afgeleide pijn

Het herkennen van afgeleide pijn kun je gelukkig gewoon vanuit huis doen. Door druk uit te oefenen op spieren in het lichaam kun je triggerpunten herkennen. Deze punten doen pijn als je ze diep stimuleert en veroorzaken meestal pijn op een andere plek in het lichaam. Heb je het gevoel dat je een triggerpunt hebt gevonden, controleer dan de huid op die plek. Als er een wondje, puistje, blauwe plek of een andere oorzaak is voor de pijn wanneer je erop drukt, dan is dit geen triggerpunt. Door triggerpunten te masseren kun je al snel verlichting creëren, maar voor het effectief aanpakken van afgeleide pijn kun je het beste regelmatig langs de massagesalon. Zo geef je jezelf meteen een moment voor jezelf! 

 

afgeleide pijn verhelpen
afgeleide pijn verhelpen

Aandachtspunten bij het masseren van triggerpunten

Het masseren van triggerpunten moet je met beleid aanpakken. Het is bovendien belangrijk om de huid goed te controleren voordat je begint met masseren. Heb je bijvoorbeeld last van kloppende aders, masseer deze aders dan niet! Het is namelijk mogelijk dat er plaque loskomt, wat via de bloedstroom terecht kan komen in vitale organen. Als dit gebeurd dan ben je verder van huis. Het is ook mogelijk dat je per ongeluk een brede ader dichtknijpt of afsluit als je teveel druk uitoefent. Dit kan ervoor zorgen dat je je kort duizelig voelt of zelfs flauwvalt. Heb je last van aderverkalking, masseer je lichaam dan liever niet zelf, maar schakel een professionele masseur in om klachten op een veilige manier te verlichten. 

Het masseren van triggerpunten doe je met langzame bewegingen en altijd naar dezelfde richting. Het is bovendien belangrijk om nooit over de pijngrens heen te gaan. Als het masseren pijn doet, dan oefen je teveel druk uit. Strijk een aantal keer over het triggerpunt en ga daarna verder met het masseren van een ander lichaamsdeel. Door één punt herhaaldelijk te masseren, is de kans namelijk groot dat je jezelf op een gegeven moment pijn doet. De kans op blauwe plekken is hierdoor ook groter. Het is daarom altijd beter om kort te masseren óf een bezoek te brengen aan een massagesalon! 

Boek jouw ideale massage

Met een massage zorg je al snel voor verlichting van spierpijn, afgeleide pijn en pijn door stijve spieren. Benieuwd welke massage het beste bij jou past? 

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over gezichtsmassages of boek jouw massage meteen. 

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant   Madero Wood therapie

Post a Comment