fbpx
Bruine logo van bodyshape in Amsterdam
openingstijden
& contact

Ma. – Vrij. 10:00 – 21:00
Zaterdag. 10:00 – 19:00
Zondag. 12:00 – 17:00

Uitsluitend op afspraak.

Bilderdijkstraat 69H1

1053KM Amsterdam

Tel.: +31654366864

Follow Us
5 veel gestelde vragen over Body Contouring massages

5 veel gestelde vragen over Body Contouring massages

Alhoewel sommigen denken dat Body contouring alleen mogelijk is met plastische chirurgie, is het ook mogelijk om natuurlijke vormen te accentueren met massages. Body contouring massages worden vaak gebruikt om de lichaamsvorm en symmetrie te verbeteren en om cellulitis of striae te verminderen. Deze massage kan bovendien worden aangepast aan de behoeften en doelen van iedere individuele patiënt, waardoor het een veelzijdige optie is voor mensen die hun uiterlijk willen verbeteren. Als je dit zo leest, dan kunnen wij ons voorstellen dat je vragen hebt. Goed nieuws, want je bent niet de enige! Dit zijn de 5 meest gestelde vragen over Body Contouring massages. 

body contouring massage

Welke delen van het lichaam kunnen worden behandeld met een Body Contouring massage?

Een body contouring massage wordt gebruikt om vetophopingen aan te pakken, cellulitis te verminderen en de natuurlijke vormen van het lichaam te accentueren. Dit type massage kan op bijna elk deel van het lichaam worden gegeven. Maar de meest logische lichaamsdelen zijn de buik, billen, dijen, armen, nek, gezicht en borst. Body contouring massages zijn ook geschikt voor gebieden als de rug of schouders. Boek je een body contouring massage voor deze lichaamsdelen, dan sla je twee vliegen in één klap. Een massage van de rug of schouders zorgt namelijk ook voor het verminderen van spanning en het verbeteren van je houding. Er worden verschillende technieken gebruikt tijdens deze massage, zoals knedende en rollende bewegingen waarbij drukpunten op specifieke gebieden worden gericht. Zo helpt deze massage om vetafzettingen af te breken en tegelijkertijd de bloedsomloop te verbeteren.

Zijn body contouring massages veilig en effectief?

Lichaamscontourmassages worden een steeds populairdere manier om natuurlijk ogende resultaten te bereiken zonder operatie of hersteltijd. Maar zijn ze veilig en effectief? Hoewel er bewijs is dat deze massagetechniek effectief kan zijn bij het verminderen van vet en cellulitis, is het belangrijk om ook goed voor je lichaam te zorgen. Mik je namelijk op lange termijn resultaten, dan is body contouring een goede aanvulling op de rest van je welzijnsroutine.

Hoe kan ik me voorbereiden op een Body Contouring massage?

Wij adviseren om voor de massagesessie water te drinken om de vochtafvoer te optimaliseren en de beste resultaten te bereiken. Dit zal je ook helpen om tijdens de massage gehydrateerd te blijven. Bovendien is het belangrijk dat je voor de massage geen lotions of crèmes aanbrengt, omdat dit de effectiviteit van de massage kan verstoren. Tot slot is het ook slim om twee uur voorafgaand aan je massage niet te eten, omdat dit ongemak kan veroorzaken tijdens de sessie.

Hoe lang duurt een Body-contouring massage?

Gemiddeld duurt een body contouring massage tussen de 70 en 75 minuten. Gedurende deze tijd zal de massagetherapeut hulpmiddelen gebruiken om zich op vet- en cellulitisgebieden te richten. Het doel is om vet en cellulitis op deze plekken te verminderen. Daarnaast kan de massagetherapeut ook technieken gebruiken, waaronder kneden of rollen gebruiken om gespannen spieren te helpen ontspannen. Dit helpt bovendien om het stimuleren van de bloedsomloop in het te behandelen gebied te verbeteren. Daarna zou je je ontspannen en verkwikt moeten voelen!

Is er een hersteltijd na een contouring massage?

De hersteltijd na een contourmassage is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Over het algemeen wordt aanbevolen om uw lichaam 24-48 uur de tijd te geven om te herstellen na een sessie. Tijdens deze periode is het belangrijk om veel water te drinken en het rustig aan te doen terwijl uw lichaam zich aanpast aan de veranderingen die tijdens de massage worden aangebracht. Bovendien kunt u wat ongemak of blauwe plekken ervaren in het gebied waar u bent behandeld, maar dit zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen.

Klaar een contouring massage te boeken? Boek nu een massage of neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten!

Misschien vindt u dit ook interessant   Eerste professionele massage: zo bereid je je goed voor

Post a Comment